МАЈЕ СЕ ОГЛАСИЛЕ: Упс, мала грешка у прорачуну! Није 2012. године, Апокалипса је ове године

ЧИЧЕНИЦА – Мајански врач Ишбаланке Кицулкуалћотли открио је грешку у прорачуну и тиме објаснио зашто смак света није наступио 2012. године, односно у години којом се навршава 13. бактун мајанског календара.

Ишбаланке је објаснио да је дошло до грешке у рачуници, али да су за то криви грегоријанци чији је календар непрецизан (фото: Апокалипто скриншут)

– Мислим да је дошло до бактунијанске заблуде, па се веровало да ће суноврат светски бити тачно са завршетком 13. бактуна, што одговара 2012. години вашег непрецизног календара. Заправо, то ће се десити на самом почетку 14. бактуна, односно још неће бити навршен 1. катун 14. бактуна. Да будемо прецизнији Апокалипса ће почети током 8. туна 1. катуна 14. бактуна. Заправо, ми то пишемо 13 бактуна 0 катуна 7 туна, да вам не објашњавам да ми бројимо навршене периоде, а не започете, као ви, али чисто да вам буде јасније, зато сам вам говори редне бројеве туна, катуна и бактуна, а не основне како би требало… И нема потребе да улазимо у кине и у’инале, то су ситни детаљи… Чек да укључим дигитални онлајн конвертор да видимо који је то датум по вашем календару. Ха, па ето! То је почетак 2020. године. Заправо, већ је почело уништење човечанства – одушевио се Ишбаланке.

Он је са задовољством закључио да мајански календар није погрешио, већ су погрешиле присталице грегоријанског календара које су самовољно и без консултација са Маја врачевима, претварале мајански у непрецизни грегоријански календар. “Можда и зато што бројеви 12 и 20 звуче слично на мексичком дијалекту шпанског”, казао је он. Затим је изнео пророчанство о долазећим, пардон, текућим временима.

– Лепа година, дупло округла, 2020, две двадесетице, баш право време за смак. И да, ето, записао је велики Балам јагуар да ће се појавити многи “ахмошваћи”, велики силници и злотвори, који ће желети да уз помоћ “патана” направе “бутик” и зато ће пуштати “камалсоце” да пошаљу деветнаест двадесетина човечанства у Шибалбу. А преостали да играју “ишцул” и буду им “иштахи”. И онда ће неки Хун Бац да стави на главу сунчеву корону и постане Махукутах, а видећете да има “кикре” и тако ћете га познати. Али Камул Алом ће га оборити и одвалити од батина и онда ће се показати ко је био ко и сваком ће се дати по заслузи – савршено јасан је био Ишбаланке Кицулкуаћотли.

Аутор: Пупул Вох

Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)

Никако не пропустите:

Помрачење Сунца из Србије било видљиво у поноћ
Теоретичар досељавања Словена поручио Новаку: “Мајсторе, држи се ти вакцина” (ВИДЕО)
Нестао Бермудски троугао
Теоретичари глобалног загревања одахнули кад су у августу почеле летње температуре
Новинар одушевљен како му је испао наслов овог чланка
Откривена најмања пирамида на свету, висока 3 cm
Мртвац украо гроб другом човеку
Мигранти покушали да пређу Дунав дишући на трску као Стари Словени, па се подавили
Еразмо Ротердамски пати што не живи данас јер би написао 24 тома “Похвале лудости”
На изложби о Чича Дражи биће изложен и Радош Бајић

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *