Џепарош

Лопов остао без докумената јер је грешком украо свој новчаник

Џепарош

Новац који је украо сам себи не може да покрије ни делић штете због изгубљених документа

БЕОГРАД – Професионални џепарош Рајко К. са Лабудовог брда остао је без свих докумената када је прошле недеље грешком опљачкао самог себе.

У потресној исповести за Нашу Патку он открива да се то догодило након малог фудбала који игра са пријатељима.

– Играли смо фудбал у балону као сваке недеље. На страну то што сам био нервозан после утакмице пошто је моја екипа изгубила 7:2 иако смо покушали да крадемо резултат… То јест, смањили смо им за два гола, а да нису то ни опазили, али ипак смо изгубили – започиње причу Рајко.

Он каже да је у једном тренутку остао сам у свлачионици, главе заривене у шаке због оног промашеног пенала,  док су остали отишли на туширање.

– Кад сам подигао главу, приметио сам како из џепа фармерица једног од противничких играча, које су биле окачене на вешалице изнад клупе, вири новчаник. Знам човека, али било је јаче од мене. Никога није било у том тренутку, зграбио сам новчаник, брзо се обукао и довикнуо им само да журим и да ћу се истуширати кући – рекао је Рајко.

Чим је под окриљем ноћи изашао из балона, извадио је по обичају све паре из новчаника, а остало, како је то већ радио неколико хиљада пута, бацио у прву канту за смеће.

– Било је око 800 динара у новчанику. Упутио сам се кући задовољан што сам бар мало поправио вече. Међутим, после 10 минута ми је зазвонио мобилни. Био је то Борис, чији сам новчаник оладио. Нисам хтео да се јавим, звао је поново, искључио сам телефон. Укључио сам га тек ујутро кад сам се пробудио кући. Имао сам пропуштене позиве и поруку од Бориса. Писало је: “Да ниси ти случајно обукао моје фармерице, пошто су ово вероватно твоје које су остале” – прича неспретни лопов.

Он каже да је скочио као опарен, дохватио панталоне, али у њима није пронашао свој новчаник са документима, већ само оних 800 динара које је извадио.

– Фармерице ко фармерице, ко ће препознати разлику. Било ми је чудно да су ми деловале мало шире и дуже кад сам их обукао, али ко ће приметити у тој журби? Тек тада сам схватио да сам дигао сопствени новчаник из мојих панталона, обукао туђе и бацио своја документа… Тамо ми је била и лична карта и возачка, и саобраћајна, и зелени картон и картице из банке, здравствена, па онда папирић са телефоном од оне буцмасте промотерке са великим грудима са сајма запошљавања, ма све… Па знате ли колико кошта да повадим сва та документа? Практично морам да радим 15 дана само за то. Можда и свих 20, јер људи све мање пара имају са собом – несрећан је Рајко.

Он каже да га је највише погодило што са украдених, заправо сачуваних 800 динара, не може да покрије вредност ниједног од изгубљених докумената, плус њихова одјава, проглашавање неважећим, малтретирање, нервирање, чекање… Ипак, теши се тиме да му је, ако ништа друго, барем пасош остао.

– Сва срећа да ми је полиција раније одузела пасош да не бих напустио земљу, и он се сад налази на сигурном, у суду, до завршетка тог поступка – рекао је лопов Рајко. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *