Крвава вода са чесме претворила Нови Пазар у туристичку атракцију за госте из Трансилваније

vampiri u Novom Pazaru

Страни туристи одушевљени разноврсном понудом крвних група и резус фактора

НОВИ ПАЗАР  – Откад су чули да у Новом Пазару тече крвaва вода из чесме, у овај градић у Србији слили су се, тачније, долетели су бројни страни гости из Трансилваније, области која обухвата добар део западне Румуније.

Последња дешавања неочекивано су избацила Нови Пазар у први план када је у питању српски туризам, али су такође избацили ово мало место и на туристичку мапу Европе.

Гости из Трансилваније, који долећу све више и више, и све чешће организују туре у јатима, врло су специфичног, чак истанчаног укуса када је реч о туристичким дестинацијама, а исто тако и по питању крвних група, крвне слике, крвне плазме и крвне освете. Последњи догађај претворио је Нови Пазар у праву Меку за ове прохтевне туристе који обожавају ноћни живот, па дане махом проводе одмарајући у хладним постељама.

Угоститељи и хотелијери већ су се снашли и припремили разноврсну понуду. Тако хотел „Шишмиш“ нуди гостима директно са чесме телећи и кокошији напитак богатији еритроцитима од уобичајеног. Хотел „Гроф“, с друге стране има богату понуду туширања са крвном групом по избору, а поседује и базен са драгоценом црвеном течношћу.

Ресторан „Очњак“ као специјалитет куће истиче говеђу супу са или без Рх фактора, а гости посебно воле да пробају свежу крвавицу, од меса тек пристиглог из кланице у улици Саве Ковачевића. Од сокова, најпопуларнији су цеђена зечетина и цеђена пачетина.

Конкуренцију им прави ресторан “Пећина”, који нуди домаће специјалитете – сир, сурутку и паприку у павлаци, а све са додатком крвне групе, Рх фактора и цимета по жељи. Чајеви су од кокота, јагњета или коња, а кафа је са укусом јарца. 

– Овде је сјајно, заиста никад овако нешто нисам доживео. Клопа је изврсна, а девојке имају јако лепе и дугачке вратове – рекао је за Санџак прес Виктор Цепеш који је са друштвом дошао из трансилванијског градића Тиргу Муреша.

Супружници Гашпар и Селена Раду из Брашова тврде да се лудо проводе.

– Ово нам је као други медени пун месец. Пријатељи су нам препоручили, нисмо веровали, али заиста смо пријатно изненађени. И цене су приступачне, има заиста за свачији џеп. Лепо је и то што у граду готово да нема крстова – поручили су они. 

Прочитајте још:
Мртвац украо гроб другом човеку
Помрачење Сунца из Србије било видљиво у поноћ
Нестао Бермудски троугао

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *