lego kockice

Компанија „Лего“ затражила лиценцу за игрицу „Саставите Владу Србије“

lego kockice

Нова игрица биће пласирана у ЕУ, а за српско тржиште биће у варијанти "Саставите Србију"

БЕОГРАД/БИЛУНД – Реконструкција српске владе, која траје већ месец дана, и за коју интересовање и поред сезоне годишњих одмора не јењава, дала је идеју развојним директорима у компанији Лего да на европско тржиште пласирају нову варијанту игрице под називом „Саставите Владу Србије”.

Лидери компаније позвали су с тим у вези премијера Ивицу Дачића и првог потпредседника владе Александра Вучића, како би затражили лиценцу за нову водећу игру са дечјим коцкицама натржишту Европе.

Пристајемо на све услове, на било коју цену, ако будемо једини који ће наредних годину дана имати сва права на ова јединствена догађања, укључујући и нова пролазна времена у Влади“, речено је у седишту компаније Лего, која је овим потезом наговестила да ће са пресељењем свог седишта у градић Билунд пре месец дана, променити и тенденције у развоју игрице.

А како је саопштено из Владе Србије, двојица челних људи Владе у потпуности су сагласни да се компанији Лего уступе сва права, али да је и српска страна испоставила своје захтеве.

„Између посебних услова затражено је да основа нове игрице, која ће се продавати на територији ЕУ, буде у облику државе Србије, са свим њеним обележјима. То је једини начин да Србија у наредним годинама уђе у Европу. Тражили смо и да за српско тржиште компанија Лего направи сличну игрицу, али уместо `Саставите Владу Србије` да она буде под скраћеним називом `Саставите Србију`, што би задовољило домаћу јавност и омогућило нашој деци да врате Косово и Метохију у оквире граница наше земље“, наведено је у Владином саопштењу, уз напомену да је затражено и да се бар по један примерак игре достави свим установама за децу ометену у развоју као наставно средство.

До информације о суми која је договорена као надокнада за продата права нисмо успели да дођемо, али како је речено, тај износ ће задовољити потпредседника Владе Јована Кркобабића јер ће наменски бити утрошен за исплату пензија нашим најстаријим суграђанима у наредних неколико месеци.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *