Ким Џонг Вучић

Kим Џонг Ун крије од грађана Вучићево постојање

Ким Џонг Вучић

Севернокорејски лидер проценио да једино српски вођа може да га угрози

ПЈОНГЈАНГ – Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун крије од јавности у Северној Кореји постојање лидера Српске напредне странке Александра Џонг Вучића.

Ким је најстрожије забранио свим медијима, под претњом смрћу бацањем новинара и уредника гладним керовима, да преносе информације о Вучићу.

Како јављају медији у Јужној Кореји, Ким сматра да пошто је побио све чланове своје породице, још једино Вучић може да му угрози власт.

– Свако помињање Њега кажњава се смрћу. Не смемо чак ни име да споменемо Њему. Забрањено је чак и да известимо о Његовој величанственој победи на изборима у Србији. Мада, и иначе нам је забрањено да извештавамо о било каквим изборима јер грађани Северне Кореје никада не смеју сазнати шта су то избори – рекао је један новинар који је пребегао у Јужну Кореју.

Потпредседник СНС Небојша Стефановић рекао је да је блокада у медијима коју СНС трпи у Северној Кореји за сваку осуду и затражио је да медији у тој земљи дају простор његовој странци. 

– Срамота да у тој земљи сви извештавају о Киму, а нико о Вучићу. Упркос томе подршка Вучићу у Северној Кореји расте из дана у дан и ми очекујемо да ће он бити следећи вољени вођа – рекао је Стефановић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *