Jelko Kacin

Кацин: Волимо да збијамо шале са Србијом, зелено светло је одлична фора

Jelko Kacin

Заболео ме стомак од смеха кад је Дачић рекао да је Србија преварена за датум

БЕОГРАД – Србија је тако погодна за збијање шала, да просто не можемо да одолимо! Невероватно је колико власти у Београду озбиљно схватају и испуњавају све ове услове које за њих измислимо у доколици, ексклузивно открива за Нашу Патку Јелко Кацин, известилац Европске уније за Србију.

– Мислим да је давање зеленог светла Србији уместо датума много добра фора која је пала на памет Ангели. Реакције српских политичара биле су смешне до суза, а посебно српског премијера Дачића кад је рекао да се осећају преварено. Ха-ха-ха! Верујте, болео ме стомак од смеха кад сам то чуо – кроз смех је казао Кацин.

Он објашњава да је све почело „некако спонтано“ пре више година, када су званичници ЕУ играли масних фота шта ће која земља да уради, али нико није хтео да послуша када би неки „маснији“ захтеви били постављени.

– На крају нам је пало на памет да укључимо земље ван Уније. Неко је предложио да нам Србија постане фота, јер је у том смислу прилично досадила Американцима. И био је то пун погодак! Права је забава када погледате шта ће српска Влада све учинити да би заузврат можда добила ССП, кандидатуру, датум, зелено светло… Узгред, боље зелено, него жуто трепћуће, ха-ха-ха-ха! – заценуо се Кацин сопственом фазону који је проистекао из чувеног словеначког смисла за хумор.

Након што је поново дошао до даха, Кацин се осврнуо ка плановима за будућност и обећао још пуно масних фота и добрих шала везаних за Србију.

– Формирали смо и посебну комисију при ЕУ која ради само на томе и разматра најбоље предлоге за форе и фазоне. Наравно, Косово је прилично неисрцпна инспирација, тако да ни нама није у интересу да одмах тражимо да га Србија призна, јер би читаво море фора остало неискоришћено. Зато је боље овако, постепено, корак по корак. Ионако има пуно, пуно времена док Србија постане члан ЕУ. Не знам да ли ћу то доживети… Заправо, не знам хоће ли ико! Ха-ха-ха-ха!  Шта, нисте скапирали фазон? Ха-ха-ха! – закључио је Кацин. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *