poternica vlada

Јавите полицији ако су вас они преварили

poternica vlada

Моле се преварени грађани који препознају лица са слика да се јаве на телефон 192

БЕОГРАД – Полицијска истрага против добро организоване групе превараната која је харала Србијом претежно у периоду од 2008. до 2012. године, приводи се крају. Неколицина чланова групе је већ раније ухапшена, а у припреми је широка акција привођења организатора и осталих чланова те групе, најавио је данас директор полиције Милорад Вељовић.

Како је казао, група је високо специјализована за преваре грађана и обману јавности, а посебно се истицала давањем лажних обећања, „али и проневерама новца која су извлачили од наивних грађана Србије“.

– Радна група је дошла до доказа који терете велики број лица. Још мало фали да комплетирамо целу организацију тих људи, за неке још немамо довољно података, као ни јасне фотороботе, али верујемо да ћемо и њих имати након нових парламентарних избора. Састав ове високо софистициране групе се делимично мењао тако да ту има још неких чланова који су били раније присутни па су се искључили из рада организације како би покушали да прикрију своју делатност – објаснио је Вељовић, додавши да специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић „већ држи предмет у својој фиоци“.

Он је рекао да још нису до краја познате размере свих превара и празних обећања које је починила ова организација, па је замолио грађане да помогну у истрази.

– Молимо све грађане које је ова организована банда преварила или опљачкала, да се, уколико препознају лица са слика, обрате најближој полицијској станици, или да се јаве полицији на телефон 192 – казао је Вељовић.

Полиција је медијима доставила и шему организације са сликама већине чланова.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *