bocanje

Изненађење на старту Прве боћарске лиге – победе фаворита!

bocanje

Дерби првог кола био у Шимановцима где су Вукови декласирали 101 Далматинца

БЕОГРАД – Мечевима првог кола Прве лиге Србије у боћању, у недељу је отпочела дуго очекивана и никад прежаљена нова сезона традиционалне, а помало заборављене игре боћања. A eво и резултата првог кола Прве лиге Србије.

Група Југ (Београд).

Канарево брдо – Пријатељ 10:14, Козара – Нови Београд 19:5, Зеле – Ласта 18:6.

У 2. колу (28. априла, 15.00) састају се: Пријатељ – Ласта, Нови Београд – Зеле и Канарево брдо – Козара.

Група Север (Војводина).

Шимановци – Далматинац 22:2, Брацо – Сириг 19:5, Сомбор је био слободан.

У 2. колу (28. априла, 15.00): играју: Далматинац – Сомбор и Шимановци – Брацо, Сириг је слободан.

Најзанимљивије је било у Шимановцима где су се састали домаћи Вукови из Шимановаца и 101 Далматинац из Гаравог сокака.

Меч је био пун неизвесности, а повели су гости поготком Милете Гриње у трећем кругу захваљујући избочини на једанаестом метру јога који домаћи боћари нису стигли да поравнају пред овај дерби. Делегат меча Врбо Буквић костантовао је да услови за игру нису у складу са правилником о изгледу и саставу јога тј. терена. Међутим, после кратких консултација са комесаром за суђење, донета је одлука у корист домаће екипе да се меч настави.

Меч је настављен невероватно прецизним ударцима у четвртом кругу у центар булина капитена екипе из Шимановаца Мунира Ћоре који је у зимском прелазном року прешао из Какња за 537 конвертибилних марака и два џака прекрупе.

У наредном циклусу у такмичењу штафета дошло је до наглог преокрета и великог вођства домаће екипе. Наиме, домаћи боћар Млађан Старовић, звани Беба, зафелшавио је своју боћу, која је добила јако чудан ефе и уз помоћ његовог братанца који је вежб`о за такмичење из физике лекцију из магнетизма, својим магнетом успео да издејствује чукање и померање противничких боћа из центра ка даљој периферији циркулара.

Гости су одмах негодовали, а судија Дамир Мрђа није имао другог избора већ је показао на линију за подбачај и домаћинима доделио два брза гратис бацања, што је узроковало великом разликом у поенима. На семафору је већ стајао резултат 16:2 за домаће.

Да спречи частан пораз гостујућих боћара побринуо се најбољи стрелац домаћих Ђуро Крелац, који је прецизним ударцем са 14 метара погодио у центар и избацио булин из круга. Ђуро Крелац је овим потезом поставио коначан резултат Шимановци – Далматинац 22:2. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *