Избори су били јад и Чеда. Скупштина ће бити мермер и чемер

Избори у Србији су завршени пре шест недеља дана, мада нису завршени. Процеси по жалбама трају, али ко шиша процес. Ко га фенира и намешта му пунђу? РИК је дао мандате, Управни суд аминовао, јер тако је тражио Он. Онај ко је и тражио шишање и фенирање изборног процеса. И намештање. Пунђе, наравно.

Пише: Панургије Чичамичић

(фото: Наша Патка)

Чемерна Народна Скупштина хоће да се сутра конституише, не својом вољом, јер нико тамо нема своју вољу, него Његовом.

Без бројања гласова у РИК-у. Битно је да су сви џакови ту, а шта је у њима, није толико битно, не морају бити чак ни гласачки листићи, могу и старе новине, а може и мачка. Битно је шта каже записник.

Према “званичним” резултатима, највише гласова је сакупила Српска напредњачка странка. Или је то била странка Александар Вучић? Никоме није јасно шта ће председник Србије на листи за парламентарне изборе. Као када би се крокодил пријавио за такмичење кокошака у брзом роњењу. Није носилац листе, није се пријавио за посланика. За шта се пријавио? Ђаво ће га знати. Или он сам. (Ово “ђаво” је на шатровачком, а у преводу је заправо “вођа”).

Најслабија је била коaлиција Црногораца и Влаха, Бошњака и Румуна, Југословена и Рома, свију њих окупљених око Чедомира чеде Јовановића. Сад, какво је порекло нашао лидер ЛДП међу овим мањинама, само се нагађа. Неки му приписују ово последње, ко зна зашто, а неки му спочитавају ово прво, јер га је крстио митрополит црногорски. Изгледа да се крштење није примило, можда због минђуше, јер му и данас сви редовно говоре: “Човече, да ли си ти крштен”.

Међутим, ни мањински праг није прешао. Утеху је нашао исте ноћи у загрљају победника. Гледао га је са пуно дивљења, очију препуних љубави. Онога што се није пријавио за посланика, али је нашао место у имену листе. И у спотовима. У свих 150 милијарди изборних спотова… Чијих? Његове странке? Коалиције? Нико од њих није ни поменут, они су небитни. У свим спотовима само Он. Председник. Божанско титоистичко-луциферијанско биће, император, цезар и август. Вучић.

Све у свему, избори у Србији су били јад и Чеда. Вучић и Јовановић.

Остале странке не вреди ни спомињати, јер увек су најважнији само први и последњи.

Одлуком августа ова мермер-чемер Скупштина састаје се у месецу августу. Августовом месецу. Можда се зато каже “Глупи Август”.

Скупштина Србије никад чемернија, посланици јадни и бедни (фото: Филип Вишњић/Наша Патка)

А посланици који на овакав начин долазе до мандата? Какви избори, такви и посланици. Неки ме подсећају на роман Виктора Игоа “Јадници”, а други на дело Емила Влајкија “Бедници модернитета”. Нека сами одаберу.

Али избор је тако тежак, две сличне ствари, као “за” и “против”. Јер “за” и “против” малтене је исто, разлика је само да л` се чуло звонце или није. Звонце овна предводника је та танана разлика у аргументовању приликом доношења одлуке интелигентних бића, тих горостаса карактера и мисли са снажно израженим личним ставовима који се одазивају на име посланика владајуће већине. Та посланичка бића су толико интелигетна да се могу врло лако и успешно дресирати да реагују на звук. Звонце – “за”, нема звонца – “против”. Па, можда звонце помогне и у дилеми “јадници” или “бедници”.

А нама остаје хамлетовска дилема да ли таквог посланика треба “бити или не бити”.

Не знате математику или сте признали Косово? У број заражених короном Влада не убраја оне са Косова и Метохије

Кризни штаб: Број оболелих опада у прави час јер Скупштина мора да се конституише до 4. августа

Прочитајте и ово ако смете:

ЕКСКЛУЗИВНО: Овако ће изгледати нова Влада Србије (ФОТО)
Србија претекла Мордор по броју “Ватреног ока”
Опозиција већ нашла заједничког кандидата да победи Вучића 2022. године. Погађате ли ко је? (ФОТО)
Сви се питају да ли Вучић носи наочаре јер је далеКОВИД или кратКОВИД
Огласио се Весић поводом демонстрација: Променићемо режим!
Чеда тврди да је изударао власника клинике на безбедан начин, рекетом, а не песницама
Вучић запретио новим оштрим мерама против короне јер су грађани неодговорни и излазе на изборе
ОТКРИВАМО: Чеда искочио из коже
Вучић обећао да ће се борити за још више улагања у његове промотивне спотове

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *