Ivica Dačić i Dačić Ivica

Ивица Дачић окривио свог претходника Дачић Ивицу за стање у полицији

Ivica Dačić i Dačić Ivica

Од формирања нове Владе у Жандармерију не може нико ко има више од три кривична дела

БЕОГРАД – Премијер и министар полиције Ивица Дачић окривио је свог претходника на месту министра полиције Дачић Ивицу за катастрофално стање у полицији и висок степен криминалитета међу припадницима Жандармерије.

Ивица Дачић каже да су то све наслеђени проблеми које му је оставио министар у претходноj Влади Дачић Ивица.

– Oд формирања ове Владе, све у МУП-у функционише беспрекорно и пооштрили смо услове за пријем полицајаца тако да сада не могу да раде у служби ако имају више од три тешка кривична дела иза себе. Наравно, рачунају се само правоснажне пресуде. Међутим, ја не могу да будем одговоран због тога што министар полиције у претходној Влади Дачић Ивица није проверио ко ради у служби – објашњава Ивица Дачић.

Он каже да ипак није све ни до министра и да је наредио директору полиције Милораду Вељовићу да провери колики део кривице сноси и директор полиције за време претходне Владе Вељовић Милорад. 

Вељовић каже да је, за разлику од директора полиције из претходне Владе Вељовића, спреман да очисти полицију од криминалаца.

– Ми смо већ хтели да се обрачунамо са криминалцима у нашим редовима и не знам зашто мој претходник Вељовић Милорад то није учинио – оштар је био Вељовић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *