Истрага о Сартиду на трагу да открије шта значе речи “U.S. Steal Serbia”

US Steal Serbia doo

Копља се највише ломе око значења друге речи у називу фирме

БЕОГРАД – Полицијска истрага о продаји железаре “Сартид”, која је прва на листи 24 приватизације које према налазу Европске комисије морају бити процесуиране, далеко је одмакла и већ је на трагу да открије шта значе речи “Ју Ес Стил Србија” (U.S. Steal Serbia).

Ових неколико речи представљале су ново име “Сартида” све до тренутка када су амерички власници главом без обзира побегли из Смедерева у Питсбург, Пенсилванија. 

Како сазнаје Наша Патка из извора блиских истрази, готово са сигурношћу су идентификоване речи “U.S.” и “Serbia”.

– Консултовали смо стручњаке за енглески језик и већ засигурно можемо да тврдимо да прва два слова “U.S.” представљају скраћеницу скраћенице “USA”, која значи “САД”, а САД је скраћеница за Сједињене Америчке Државе. Односно, “U.S.” значи Сједињене Државе – открива наш саговорник.

Он наводи да ни око треће речи нема готово никакве дилеме.

– Још чекамо последње званичне потврде, али можемо са 99 одсто сигурности да кажемо да се “Serbia” може превести као “Србија”. Оних један посто нејасноћа је само око тога да ли ту реч заправо треба да употребимо у акузативу, односно да у преводу гласи “Србију” – казао је наш извор.

Ипак, највећу недоумицу представља друга реч, а по речима саговорника, трагови говоре да је морамо посматрати у контексту осталих речи. 

– Постоје одређене тврдње да је у питању реч за челик, међутим, логички је бесмислено рећи “Сједињене Државе челик Србија”. Оно чему смо на трагу заправо је глагол, и то глагол у трећем лицу множине, будући да му претходе “Сједињене Државе” које су именица у множини. Реч “steal” по свему судећи представља реч која значи “одузети коме што без његовог знања или пристанка, на нарочито преваран или неприметан начин” – каже наш извор, откривши да највероватније решење загонетке назива ове фирме гласи “Сједињене Државе краду Србију”.

Аутор: Панургије Чичамичић

Прочитајте и ово:

Железара Смедерево почиње производњу гитарских ручица за тремоло

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *