терористи - браћа Куаши

Исламска Држава запретила Ал Каиди истребљењем уколико настави да преузима одговорност за напад на “Шарли Ебдо”

терористи - браћа Куаши

Две исламистичке организације отимају се око ауторских права за масакр у Паризу (цркнишот Лајвлик)

МОСУЛ/САНА – Исламска држава упутила је Ал Каиди дипломатску ноту у којој је изразила енергичан протест и запретила оштријим мерама уколико и даље буду преузимали одговорност за напад на редакцију сатиричног листа “Шарли Ебдо” у Паризу и убиство 12 карикатуриста, уредника и новинара. 

– Исламска држава је уложила оштар протест због јадног покушаја Ал Каиде да преузме одговорност за напад у Паризу. Те млакоње више не би биле способне да нападну ни кућицу за псе. Ми смо једини организатори масакра и подстрекли смо браћу Куаши на овај чин. Ко тврди супротно, да му се одсече језик, и да се набије на колац – поручио је портпарол Исламске државе Абу Сад ал-Ансари.

Он је рекао да не може неки анонимус из јеменске подружнице Ал Каиде да “краде заслуге Исламске државе”. 

– Уколико наставе са таквим поступањем, објавићемо им рат до истребљења, и поодрубљивати главе јеменским новинарима који преносе такве неосноване гласине – поручио је ал-Ансари. 

Ал Каида је реаговала саопштењем у којем се наводи да је ова организација та која “подговорила старијег брата Саида” да изврши напад. 

“Можда је Исламска држава и имала неки утицај на млађег Шерифа Куашија, али зна се да је старији брат увек главни и да се он највише пита. Осим тога, име старијег Саида римује се са Ал Каида, па је то још један доказ да смо ми одговорни за масакр”, поручили су из Ал Каиде, рекавши да се не боје Исламске државе и да ће им показати како се разапиње џиповима за репове. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *