ИД тортура

Исламска држава заинтересована за методе мучења које спроводи ЦИА

ИД тортура

Сви супарници у исламском свету зезају ИД због метода старих и по неколико миленијума

РАКА – Исламска држава забринута је открићем колико су њене методе мучења застареле у односу на модерне тенденције. 

Након објављивања делимичног извештаја ЦИА који је открио широку лепезу софистицираних метода мучења и тортуре које примењује ова америчка обавештајна агенција, припадници ИД-а осетили су се посрамљено и понижено, пише турски лист Инџијели Хабер. 

“Припадници Исламске Државе били су изненађени софистицираним методама мучења, као што су пуштање наизменичне струје у стопала, вађење жуте мрље из очију, претње лизањем ануса, чупање ноздрва, пуштање Брамса до бесвести, турпијање ушне шкољке, затим пљување у кафу, искашљавање у сладолед, сипање сирћета у чоколадну торту… Супарници Исламске државе у исламском свету већ су почели да им се подсмевају да су њихове методе разапињања на крст, черечења, набијања на колац, стављања на ченгеле и забијања клинова под нокте – старе и примитивне, и да нису иновиране и по неколико миленијума”, наводи турски лист.  

Наводно, Абу Бакр ал-Багдади се разбеснео на своје сараднике због тога, али је и одмах наредио да се проуче методе ЦИА и да се под хитно модернизују методе мучења Исламске Државе.

“И од непријатеља има шта да се научи, није све што долази са Запада негативно”, рекао је ал-Багдади својим најближим сарадницима, преноси Инџијели Хабер. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *