mala rea i mama

И Хрвати против повратка мале Рее јер је већ контаминирана ћирилицом

mala rea i mama

Реа би могла ћириличне ознаке цртати по вртићу и тако застрашивати другу децу

ВУКОВАР – Стожер за обрану хрватског Вуковара и бројне “удруге” домобрана диљем Хрватске, подржали су захтев грађана Љига да се спречи повратак Рее Матијевић у Хрватску јер у “лијепој њиховој” страхују да је дете већ исувише контаминирано ћирилицом.

Домобрани су поручили грађанима Љига да су уз њих и да се не опусте због обећања власти у Србији да мала Реа неће бити враћена у Хрватску, јер не би било први пут да власт превари народ. 

– Успркос томе што је суд додијелио дијете оцу Хрвату, ми хрватски домољуби увјерени смо да је и за Хрватску и за Реу најбоље да остане у Србији јер постоји опасност да је за три године живота у Љигу њен ум контаминиран ћирилицом. Јасно је да се она у своме дому, у вртићу и на улици сусретала са тим страшним писмом, па је боље да остане тамо него да у обдаништима у Загребу другарима црта те страшне симболе због којих дјеца можда неће моћи спавати – кажу у Стожеру за обрану Вуковара.

Ипак, из те организације поручују да не мрзе малу Реу и да ће јој послати поклон у Љиг.

– Послат ћемо јој све двојезичне табле које смо доспјели поскидати, па нек се дијете има чиме тамо играти. И кад порасте не мора нам послати ћирилично писмо захвалности – каже председник Стожера Томислав Јосић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *