crvena zvezda jagodina

Храбра Звезда савладала фаворизовану Јагодину, делије славиле у центру града

crvena zvezda jagodina

ФК Јагодина упутила жалбу на непристрасно суђење Мажића и затражила смену Караџића

БЕОГРАД – Иако аутсајдер на папиру, Црвена Звезда је, ношена френетичном подршком својих навијача, успела јуче да савлада гостујућу екипу Јагодине у другом колу Јелен Суперлиге. Након меча, „делије“ су се запутиле у центар Београда како би прославиле историјску победу.

Јунак меча и стрелац оба гола Милош Нинковић признао је да нико није очекивао да ће сва три бода остати на Маракани.

– Рачунали смо, ако дамо 150 одсто својих могућности, да бисмо могли искористити евентуално слабо издање Јагодине и освојити бод на овом мечу. Међутим на крилима навијача успели смо да узмемо цео плен – казао је Нинковић.

Тренер Звезде Славиша Стојановић честитао је целој екипи.

– Не бих никога истицао, сви су били сјајни. Два гола Нинковића плод су добре игре целе екипе – казао је Стојановић.

С друге стране, први стратег Јагодине Милан Додић био је незадовољан суђењем на сусрету.

– Судије су у потпуности подбациле на овом мечу. Није свиран ниједан непостојећи пенал за Јагодину, нити су Звезди поништавани регуларни погоци, нити је из редова црвено-белих ико добио црвени картон – казао је Додић.

ФК Јагодина је најавила после меча да ће због непристрасног суђења судијске петорке на челу са Милорадом Мажићем, затражити смену Томислава Караџића, председника Фудбалског савеза Србије.

А навијачи Звезде, популарне „делије“, продужили су после сусрета у центар града где су до касно у ноћ прослављали победу. Они су се зауставили испред седишта ФСС на Теразијама где су запалили бакље и раширили транспаренте.

Иако су неки медији погрешно известили да су „делије“ узвикивале „Толе одлази“, истина је да су викали „Толе излази“ у жељи да изађе и са њима прослави победу Звезде. Међутим, Караџић у тим тренуцима није био у седишту ФСС.

Навијачи Звезде су потом добили дојаву да је први човек фудбалског савеза на „Бир Фесту“ на Ушћу, па су се одмах запутили у том правцу. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *