Путин хокејаши

Хокејаши Русије и без Путина у тиму окитили се светском круном

МИНСК – Иако ослабљени неиграњем Владимира Путина, хокејаши Русије успели су да се оките титулом првака света на шампионату који је управо завршен у белоруској престоници Минск. 

Због државничких обавеза и ситуације на истоку Украјине, председник Русије није могао да буде од помоћи на терену, али је ипак успео да из свечане ложе бодри саиграче у финалу. У тој утакмици Руси су разбили Финце к`о габељ џезву и славили резултатом 5:2.

Тренер репрезентације Русије Олег Знарок није могао да води своје пулене у финалу, због суспензије зарађене у полуфиналном сусрету против Шведске. Њему је дисциплинска комисија замерила што је слушао музику преко слушалица јер му је меч био незанимљив. Ипак, он каже да је његов тим показао да је најбољи на првенству. 

– Шта да кажем. Били смо хендикепирани већ тиме што наш најбољи играч Путин није могао да наступи за репрезентацију. Али честитам момцима, они су показали карактер и колективном игром надокнадили одсуство председника. Максималних 10 победа све говори, и мислим да смо заслужено освојили светски трон – казао је Знарок.

Путин је након победе и примања пехара посетио играче у свлачионици и поделио им бонове Росњефта за бесплатно гориво, а затим у једном гутљају попио сву вотку из пехара мислећи да је шампањац. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *