Хајдуци одахнули због укидања ванредног стања на Ђурђевдан, иначе не би смели да се одметну

Хајдучке харамбаше и четобаша широм Србије поздравиле су одлуку Његовог Височанства императора Александра Вучића да укине вандредно стање на Ђурђевдан. Традиционални хајдучки састанак био је под знаком питања због ванредног стања и полицијског часа, али је император у последњем моменту изашао у сусрет хајдучким четама.

Кирије код јатака су им истицале 6. маја и да није укинуто ванредно стање, били би избачени на улицу, што би их довело у опасност да плате још и казну (фото: Јутјуб/Чаруга скриншут)

– Планирали смо све да откажемо, ја сам чак планирао да се запослим у Идеи ако ванредно стање потраје и не будем могао да окупим хајдучку дружину. Хвала императору Вучићу за свешто је учинио за нас – каже подавалски харамбаша  Крадивоје Пљачкић.

Он додаје да су кирије за становање код јатака истицале 6. маја и да је ванредно стање потрајало још мало, хајдуци би завршили на улици. Међутим, било је и оних харамбаша који су спремали побуну против императора ако им не буде дозвољен хајдучки састанак и хадучија.

– Таман смо мислили да се дигнемо на оружје, јер у ванредном стању може да пљачка само император и његова свита, а ми ‘ајдуци смо остављени без плена. Како нисмо пријављени не би добили ни минималац, ни тих 100 евра. Међутим, императорова одлука долази у право време јер народ од 6. маја креће да добија те минималце и евре па ћемо имати шта да пљачкамо јер су “напредњаци” све друго већ опљачкали и у ‘ајдучком послу економска криза је још од 2012. када је устоличен император Вучић – каже четобаша расински Отимачије Еврић.

Аутор: Осман Чобан

Лопови забринути за егзистенцију, траже помоћ Владе: Провалници у проблему јер су људи стално кући

Прочитајте и ово ако смете:

Шкаљарац којег је убио Кавачки клан, умро од короне – меци били заражени
Мигрант ухватио и предао полицији грађанина који је кршио полицијски час
Поштен човек опљачкао банку јер је одуговлачила да му исплати његов новац
Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)
Кафа најчешћи узрок авионских несрећа

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *