lokalni izbori Milomir Ančić

Грађанин преживљава кризу тако што се сели у општине где су избори

lokalni izbori Milomir Ančić

Политички туризам све је уноснији посао са којим може лепо да се преживи

ОЏАЦИ – Крагујевчанин Миломир Анчић већ седам месеци живи искључиво од политике. Будући да је незапослен и без редовних прихода, Миломир се сели од општине до општине где се одржавају локални избори како би обезбедио егзистенцију за своју породицу.

Миломир, кога смо затекли у Оџацима, каже да је на идеју дошао у мају када је током боравка у Косјерићу на пункту Либерално-демократске партије добио сендвич и сок.

– Почетком маја био сам у Косјерићу где сам радио за надницу по имањима. Нисам ни знао да се одржавају избори, слабо сам јео и штедео сваки динар за породицу. И тада сам случајно налетео на штанд ЛДП-а где су делили сендвиче и ту сам добио идеју. Сваког дана сам ишао од странке до странке и свугде је било нешто за јело, чак су ми неки давали по 2.000 динара да гласам за њих мислећи да сам из околине Косјерића. Када су избори прошли, опет сам био у тешкој ситуацији, а онда сам видео у новинама да имају избори и у Врбасу. Спаковао сам жену и сина и преселилили смо се тамо – прича Миломир.

Он каже да се из Врбаса преселио у Земун, а потом је био и у Северној Косовској Митровици, где је чак и гласао, али је зато направио залихе брашна, уља и шећера. Сада тренутно живи у насељу Бели Поток на општини Вождовац, али је породица морала да се раздвоји.

– Све је ишло како треба, а онда смо сазнали да се у исто време избори одвијају и на Вождовцу, Оџацима и Костолцу. Сина смо оставили у Оџацима, жена је отишла за Костолац, а ја сам дошао на Вождовац и свима нам иде добро. Ем не плаћамо грејање, јер се грејемо у општинским одборима странака… Жена ми ономад јавила да је добила и кокошку на поклон, а сви смо већ добили капару од више странака да гласамо за њих. Захваљујући политици преживећемо и ову зиму – каже Анчић

Упитан шта међу у Оџацима, одговорио  је да је СНС организовао бесплатан превоз аутобусом за своје симпатизере из Београда на митинг у овом бачком градићу.

– Била је то прилика да барем на један дан обиђем сина и ето мене међу Оџачарима… Оџачанцима… Како год… Добио сам од организатора пута и екстра ларџ ланч пакет, а искористио сам прилику да обиђем изборне штабове и других странака. Враћам се са пуном врећом – задовољан је Миломир овим политичким туризмом.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *