hipodrom radovi zbog JK

Град проширује улице око хиподрома због предстојећег концерта Јелене Карлеуше

hipodrom radovi zbog JK

Са проширењем улица неће се поновити да се фанови ЈК заглаве и не стигну на концерт

БЕОГРАД – Градски секретаријат за саобраћај саопштио је да у Радничкој и другим улицама око београдског хиподрума већ увелико трају радови на проширењу саобраћајница у оквиру припрема за предстојећи концерт Јелене Карлеуше.

И градоначелник Београда Драган Ђилас потврдио је да ће град учинити све да овог пута фанови Јелене Карлеуше успеју да дођу на њен концерт.

– Када је Јелена Карлеуша најавила да ће направити нови концерт поводом јубилеја 20 година каријере, чак смо разматрали и могућност да направимо још један мост преко Аде, одмах поред овог, међутим није било средстава. Тада смо одлучили да проширимо све улице око хиподрома да се не би десило да грађани не могу да стигну на концерт као што то се десило када је Карлеуша наступала на Ушћу. Такође, хитно смо наручили и 200 нових “Соларис” аутобуса из Пољске од којих је већ 10 стигло у Београд и сви ће бити распоређени на линијама које пролазе поред хиподрома – објаснио је Ђилас.
Градоначелник је потврдио да је Карлеушин концерт био једна од тема протеклог састанка са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем о “Београду на води”.
– Састанак је иницирао лично Вучић јер је Влада јако заинтересована да окупљање толиког броја људи протекне у најбољем реду. Тему састанка Вучић није случајно формулисао као “Београд на води” јер смо на њему договорили да војска чамцима, речним бродовима и понтонима пребацује фанове Јелене Карлеуше који буду долазили из правца Новог Београда, Војводине, централне и северне Европе уколико постојећи мостови буду закрчени – објаснио је Ђилас.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *