OŠ Sveti Sava

Гласачке кутије полупали ђаци, чланови математичке секције, бесни због отказивања такмичења

OŠ Sveti Sava

Приведено 12 вуковаца, узорних ученика и врсних математичара

СЕВЕРНА КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Гласачке кутије у Косовској Митровици полупали су ђаци основних и средњих школа у којима су се налазила бирачка места, показала је истрага Еулекса.

Ђаци су се одлучили на овај корак револтирани отказивањем градског такмичења из математике које је у недељу требало да се одржи у Косовској Митровици.

Портпарол Еулекса Ирина Гудељић каже да је Еулекс до сада привео 12 ђака вуковаца, примерних ученика старости од 12 до 17 година, који су признали да су учествовали у нападу на три школе у Косовској Митровици. Oна је истакла да нема доказа да је било код од вуковаца члан СНС или ДСС које су јуче међусобно оптуживале једна другу да стоје иза напада на биралишта.

Директор Техничке школе у Косовској Митровици Радован Танић потврдио је медијима да је јутрос током првог часа Еулекс ухапсио шест најбољих ђака из школе који су сви чланови математичке секције.

– Видећемо шта ће истрага показати, али деца су била јако револтирана отказивањем такмичења из математике за које су се месецима спремали – рекао је Танић.

Функционер СНС Крстимир Пантић ипак тврди да иза свега стоји Марко Јакшић из ДСС.

– Чак иако су вуковци то урадили сигуран сам да их је Јакшић наговорио. Активисти СНС-а су га јуче видели како у више наврата прича са децом на улици и како их подмићује чоколадама и бананицама. Захтевам да се утврди да ли су родитељи, тетке или бар стричеви тих вуковаца који су полупали кутије икада прошли поред Марка Јашића – рекао је Пантић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *