sendvic trula jabuka trula banana

Глад у Србији све већа, странке сендвичима намамљују грађане на митинге

sendvic trula jabuka trula banana

Газде не исплаћују запослене па су митинзи једина шанса радницима да нешто поједу

НИШ/БЕОГРАД – Интересовање грађана Србије за митинге и страначке скупове све је мање, па политичке партије прибегавају не само организованом бесплатном превозу, већ и нуђењу сендвича и сокова изгладнелим радницима како би их приволели да дођу на политичка окупљања.

Оваква пракса установљена је последњих година, а странке су задовољне јер захваљујући сендвичима прибављају подршку пред ТВ камерама, а могуће је да придобију и понеког гласача.

Ипак, медији су ових дана објавили трагичну вест да су митингаши из једног од аутобуса из Ниша, који су долазили у београдску Арену на прославу пет година оснивања Српске напредне странке, грешком остали ускраћени за, не тако укусне залогаје, али ипак залогаје који пуне желудац.

– У свим другим аутобусима учесници скупа су напунили трбухе, само смо ми остали гладни. Где су наши ланч пакети? – пожалио се један незадовољни гледалац који се уживо јавио у емисију на Нишкој телевизији.

Други митингаши сведоче да нису имали таквих проблема. Петар Станић из Лесковца каже да је своје следовање сендвича добио.

– Нисам јео четири дана пре тога и позив на митинг уз обећан ланч пакет пао ми је к`о будали шамар. Могу вам рећи да сам се накркао к`о господин. Стварно, не сећам се кад сам задњи пут имао овакву гозбу. И ниједна мрвица ми није пала на под аутобуса – истакао је Петар своју штедљивост у ово кризно време.

Мирко Милеуснић из Куршумлије каже да храни шесторо гладних уста и да је био пресрећан када је избор ко ће ићи на митинг пао између осталих и на њега. 

– Имам жену и четворо деце, црнчим по цео дан, али газда не исплаћује паре, па немам буквално ни за `леба. Овај сендвич и сок, па још, охо-хо, и по једна јабука и банана, пали су ми као дар са неба. Моја породица је имала шта да једе три дана – није крио усхићење Мирко.

Радојко Мартинчевић из Трстеника није био те среће.

– Покушао сам свој ланч пакет да сачувам за породицу, али су ми га остали из аутобуса на повратку отели и појели – закукао је Радојко, којем је за утеху остала шљива, али она на оку, уз још неколико буботака по ребрима. 

Иначе, Градски одбор нишког СНС-а саопштио је да ће митингаши из аутобуса који је остао ускраћен за ужину, добити своје следовање накнадно. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *