Геј гласао против истополних бракова како га партнер не би присилио на свадбу (АУДИО)

Referendum gej OK

И ЛГБТ организације и иницијатива “У име обитељи” прогласиле су победу

ЗАГРЕБ – Хомосексуалац Фрањо Фурунџић (52) из Сплита гласао је на данашњем референдуму да брак у Уставу Хрватске буде формулисан као заједница мушкарца и жене, како би избегао свадбу са својим дугогодишњим партнером Стипетом Топићем.

Фрањо је све ово испричао за Хрватску телевизију “точно” испред гласачког места на ком је запечатио сваку шансу да се уда.

– Стипе, волин те, али никад нисан желија брак са тобом. Но, сад имам и правну исприку да не моран стат на луди камен – поручио је Фрањо свом партнеру путем ХРТ-а.

Он је касније изјавио и да му је лакнуло кад је чуо резултате, јер више воли да се везује лисицама него потписом, мада признаје да помало жали што неће бацати бидермајер. 

У хрватским геј организацијама кажу да резултати референдума, на којима је две трећине бирача глас(ов)ало да се брак дефинише као заједница мушкарца и жене, не представља пораз, већ победу ЛГБТ покрета.

– Очито да је 64,84 постотака Хрвата рекло да више воли латентни хомосексуализам, насупрот 34,56 постотака оних који се воле експонирати, не? Дакле, геј је о-кеј, то је наш дојам и опћи закључак о резултатима референдума – стоји у заједничком саопштењу геј организација “Контра” и “Искорак”.

С друге стране, и иницијатива “У име обитељи” прогласила је победу коју је славила до дубоко у ноћ, са незваничном химном овог незваничног удружења, коју можете чути на снимку који вам доносимо. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *