istraživanje naprednjaci

Фактор плус: 72 одсто напредњака гласало би за СНС

istraživanje naprednjaci

Забележен је и пад популарности ДС-а међу напредњацима, на свега 12 одсто

БЕОГРАД – Чак 72 посто напредњака гласало би за Српску напредну странку, показало је последње истраживање агенције за испитивање јавног мњења “Фактор плус”.

Овим је, у односу на ранија истраживања, забележен значајан пораст подршке СНС-у међу напредњацима.

Директор “Фактор плуса” Александар Пејић каже да муњевито расте и популарност Александра Вучића међу напредњацима и да би он ускоро могао да преотме место најпопуларнијег политичара међу члановима СНС-а од Војислава Шешеља.

– Око 48 посто напредњака и даље наводи Шешеља као омиљеног политичара, одмах иза њега је Александар Вучић са 46 посто, док је на трећем месту Чедомир Јовановић са 3 посто – објашњава Пејић.

Он каже да је осим раста популарности СНС-а, међу напредњацима забележен и сразмеран пад популарности Демократске странке.

– Сразмерно повећању поверења напредњака према СНС-у на 72 одсто, дошло је и до опадања поверења тог дела популације према ДС-у. Тако да истраживања показују да би сада за странку Драгана Ђиласа гласало свега 12 посто напредњака. За остале би гласало пет одсто напредњака, а неопредељених је 11 процената  – каже Пејић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *