Putin seta

Евакуисано шест квартова у Санкт Петербургу да би Путин прошетао (ВИДЕО)

Putin seta

Све је учињено како би грађани били заштићени од Путина нерасположеног због смрти тренера

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Руска полиција евакуисала је шест квартова у Санкт Петербургу да би заштитила грађане од нерасположеног председника Владимира Путина који је кренуо у шетњу.

Путин је био толико ожалошћен и љут после сахране свог џудо тренера Анатолија Рахлина да ни обезбеђење није смело да му стане на пут.

На видео снимку који је приказан на водећим руским медијима види се како се преплашени Путинови телохранитељи уплашено склањају од њега, а затим трчкарају за њим са пар корака растојања. Путин шета празним улицама града на којима нема ни једног пролазника, тек на крају камера хвата неколико људи који ужурбано трче ка води да би се спасли.

Портпарол полиције Санкт Петербурга Александар Гришченко каже да је брзом и адекватном акцијом полиције спречено да дође до инцидента. 

– Пошто смо знали да је председник јако нервозан, а у питању је најачи и најопаснији човек на свету, одлучили смо да евакуишемо неколико блокова зграда у којима живи укупно 132.000 грађана. За председником је ишло и наше возило са разгласом које је викало грађанима који би се ипак затекли на улици да беже ка води – рекао је Гришченко.

Он је рекао да је све ово учињено и циљу заштите грађана јер не би било добро да је неко од њих стао на пут нерасположеном Путину који је познат по својим рвањима са дивљим зверима и најцрњим појасима из свих борилачких вештина.

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *