транспортери Ештонова

ЕУ уводи санкције Кијеву јер наоружава побуњенике у Доњецку

транспортери Ештонова

Ештонова упозорила Украјину да ће сносити последице што шаље оружје проруским снагама

БРИСЕЛ – Висока представница Европске уније Kетрин Ештон запретила је да ће ЕУ увести најстроже санкције Украјини ако ова земља настави да шаље донације оружја побуњеницима у Доњецку.

Ештонова је упозорила Кијев да ће сносити последице ако макар још један тенк или оклопни транспортер поклоне проруским снагама.

– ЕУ неће мирно гледати како Кијев наоружава сепаратисте који желе да се отцепе од Кијева. У последња два дана актуелна власт је послала на десетине тенкова и оклопних возила на поклон проруским снагама што мора бити спречено. Ако се настави са поклањањем оружја ЕУ ће увести санкције Украјини – упозорила је Ештонова.

Она је запретила да ЕУ размишља да са увођењем санкција Украјини почне да укида санкције Русији.

– Уколико Кијев не престане да помаже сепаратистима, ми ћемо укинути санкције Путину и тако га подстаћи да он почне да помаже сепаратистима. Како је руско оружје савременије од оног које поседује Кијев, оно ће бити конкурентније на тржишту Донбаса, па ће тако сецесионисти можда Кијеву вратити украјинско наоружање. Тако би украјинској војсци остало бар нешто – открила је Ештонова болдриковски план ЕУ.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *