gej romi

ЕУ дала право азила хомосексуалцима, 200 ромских породица одмах се изјаснило као геј оријентације

gej romi

Закон омогућава свима који нису спознали своју сексуалну оријентацију да то учине на време

ШТУТГАРТ – Више од 200 ромских породица из Србије, тражилаца азила у Немачкој, изјаснило се као хомосексуалне оријентације првог дана након што је Европски парламент усвојио измене закона о азилу. Измене предвиђају да се хомосексуалцима и трансексуалцима даје право на тражење азила какво имају они који су прогоњени на верској или политичкој основи.

Како се очекује, њиховим стопама ће поћи многобројне друге породице и појединци из разних земаља света који су тражили азил широм ЕУ.

Хамлет и Ђулназа Мехмети из Бујановца, са своје деветоро деце – шест синова и три кћери, такође чекају на решење њиховог захтева о азилу пред властима у Штутгарту. Они су јуче придодали свом захтеву и пријаву да су сви у породици хомосексуалне или трансексуалне оријентације.

– Ево, ја сам се родио ко жена, а моја жена, Ђулназа, она  је била мушко, а ни сад није далеко од тога. Ал нема ону ствар више, па се узима као жемско. Ама дабогда да ми испадне Адамска јабучица ако лажем – казао је Хамлет за радио Дојче веле, додавши да је он изродио децу, па су после тога он и супруга заменили полове.

Ђулназа објашњава да су и њихова деца “васпитана да буду хомосексалци”.

– Имамо девет деце, пет синови и четири черки. Ови пет се играју са лутке и занима их само мушко друштво, а ове жемске само шутиру фудбал. А овај један се родио као дечак, ал сад је тотално жемско. Ава кари, Адмир… а, Адмира. Доџи, речи им шта си имо… имала у гаче, а сад немаш… Шта чеш, бежи дете, стиди се. Друг новинар, све је ово жива истина, да останеш без главу, ако није – рекла је Ђулназа за Дојче веле.

А власти у Немачкој већ су најавиле мере како би сузбили евентуалне појаве лажних хомосексуалаца тражилаца азила. Како је речено, формираће се посебне лекарске комисије које ће утврђивати да ли је тражилац азила имао хомосексуалне односе, као и да ли их редовно одржава.

“Закон о азилу омогућава и то да сви они који још нису спознали своју сексуалну оријентацију, учине то у најскорије време”, наведено је у саопштењу Владе немачке канцеларке Ангеле Меркел. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *