Ескими се спремају да покоре САД

Eskimi ratni pohod

Циљ Инуита су обале Калифорније и Флориде где се очекује велики прилив фока и моржева

КУУЏУАК – Ратни савет Ескима одлучио је јуче у Кууџуаку, главном селу области Нунавик, на северу Канаде, да започне инвазију на Сједињене Америчке Државе. Имајући у виду да је поларно време заковало у лед већи део САД, на састанку је решено да се истог тренутка одлучно крене у рат, јавља дневни лист Калгари Хералд.

Са састанка поглавица 39 племена, одржаног у централном иглоу престонице Нунавика у медије су процурили закључци да су услови на територији САД нормализовани и постали повољни за живот, те да је сада прилика да се предузме ратни поход ширих размера и прошире територије и ловишта ескимског народа. 

– Народ Инуита је чекао овај тренутак још од последњег леденог доба…, ако изузмемо то што смо запосели Гренланд након што се он заледио негде у средњем веку… Дакле, враћају се времена старе славе! Наше трупе већ су прегазиле пола Канаде, а у току ових неколико дана преузећемо контролу над Ванкувером. Међутим, то је само пролазна станица, јер је наш крајњи циљ освајање САД. Аљаска је већ у нашим рукама – казао је извор из ескимског Генералштаба.

Како је рекао, снаге Инуита, како Ескими зову сами себе, добро су снабдевене сушеном рибом и китовим уљем, а наоружане харпунима и стрелама. На саоницама које вуку специјално обучени хаскији, јединице већ наступају ка Сијетлу, Чикагу и Висконсину. 

– Према нашим сазнањима, америчка одбрана се замрзла, што је прилика да искористимо ту стратешку предност. Нећемо се зауставити док не освојимо Калифорнију, Тексас, Јужну Каролину и Флориду, чије залеђивање очекујемо брзих дана. Према предвиђањима наших шамана, поларно време ће се ширити брзином надирања наших трупа, тако да ће се ледени тепих буквално пружати пред нашим саоницама. Овим освајањима бисмо заокружили територију целе Северне Америке у чије јужне делове очекујемо брзо насељавање фока, моржева и поларних медведа. Планирамо, по први пут, да са Антарктика увеземо већу количину пингвина и населимо их на обале Калифорније и Флориде, што ће у будућности омогућити богата ловишта на овим, ускоро залеђеним територијама – казао је извор.

Према његовим речима, одмах ће на целој територији Северне Америке бити уведен инуитски језик као званични језик Инуитске Конфедерације. Биће проглашени и нови државни симболи: грб на којем је копље са прободеном фоком, и застава тробојка, са три нијансе беле боје, у чијем централном делу би се налазио стилизовани игло.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *