simpo dacic

Држава откупила од Симпа Симпове дугове према држави

simpo dacic

Да није симпатично било би симптоматично – Симпо

ВРАЊЕ/БЕОГРАД – Влада Србије донела је одлуку да откупи дугове Симпа из Врања које ова компанија има према држави Србији на име пореза. Како сазнајемо, овакав пакет мера највишим функционерима Владе саветовао је симпозијум највећих умова корисника услуга клинике „Лаза Лазаревић“ у Београду.

Премијер Ивица Дачић потврдио је у изјави за Нашу Патку да је држава откупила дугове „Симпа“, иако је то његов пријатељ и власник ове компаније Драган Томић невољно прихватио.

– Ова спасоносна идеја пала је нам је на ум као цигла на огледало. Откупом дуга, држава постаје власник “Симповог” дуга према њој, који се аутоматски пребија, јер држава не може да дугује самој себи. Али ни „Симпо“ неће остати тиме оштећен, јер ће за дугове заузврат добити ликвидна средства, односно готов новац у висини дугова, и одједном ће уместо у минусу бити у плусу! Баш симпа, зар не? – упитао је Дачић у телефонском разговору док се у позадини чула песма Драгане Мирковић „Један поглед симпатија…“.

А доскорашњи министар финансија и привреде Млађан Динкић, иако у лошим односима са Дачићем, одао му је признање за овај потез.

– Да није симпатично, било би симптоматично. Потпуно у мом стилу. Веровао сам да у Србији нема бољег финансијског стручњака од мене, али ето, живот ме је демантовао. Ни ја сам не бих боље смислио – искрено је признао Динкић.

Подсетимо, заслуге за дуг „Симпа“ од 44 милиона евра падају на душу (?!) управо Динкићу. Он је тако, будући да пати од заборавности, пуне четири године заборављао да наплати порез тој компанији. Памћење му је освежио управо Дачић кад му је дао отказ у Влади.

Иначе, заборавност или деменција је пошаст од које болује све више политичара у Србији. За разлику од старачке деменције, која погађа само људе у старијем животном добу, политичка деменција је далеко опаснија, јер не бира ни године ни политичку функцију. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *