ДРАМА У ТАНЗАНИЈИ: Папаја прикључена на респиратор!

ДАР ЕС САЛАМ – Папаји која је заражена вирусом ковид-19 нагло је погоршано стање и лекари су је хитно прикључили на респиратор.

Папаја је онемоћала и лекари се боре за њен живот (фото: pixabay.com)

Медицинско особље брзо је реаговало и папаја је засад стабилно, иако лоше и лекари јој се боре за живот. Папају је обишао и председник Танзаније Џон Магуфули.

Реаговала је и Светска здравствена организација апелом да се убрза проналажење вакцине како би папаје биле вакцинисане и спречило се ширење вируса међу популацијом папаја.

– Још нисмо открили који је био нулти преносилац овог вируса код папаја, али највећи број папаја и не зна да су преносиоци, јер прележи ову опаку болест на ногама. Заправо на петељци. Посебно су угрожене старе папаје и оне које већ имају неку другу болест. Због тога је неопходно да испитамо присуство антитела код папаја, како би знали колики је проценат папаја развио имунитет крда – рекао је директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус.

Како је навео, СЗО ће препоручити да папаје не могу да путују у иностранство без ПЦР теста на корону, старог највише три дана, или би по доласку на дестинацију морале да проведу 14 дана у карантину. Будући да ће се за то време покварити, препоручено је да је најбоље убацити их одмах у кацу да се уџибре и касније може да се испече добра ракија “папајовача”.

Иначе, доктори са клинике у Дар Ес Саламу изнели су податке да су се коза и џекфрут потпуно опоравили, док је птица кваре одбила да лежи у болници и неодговорно је одлетела кроз отворен прозор без маске и рукавица засигурно ширећи тако корона вирус међу другим кваре птицама. Што се тиче зеца и моторног уља, они су због недефинисаних резултата поново тестирани и утврђено је да су позитивни, па су задржани на лечењу.

Аутор: Матете Банкото

Папаја се пожалила да не осећа мирисе и да не може да престане да кашље

Прочитајте итекако још:

Влада Србије забранила увоз папаја након што је то воће тестирано позитивно на корону
Ускоро обавештење да је све ово била само вежба за случај да наступи прави вирус
Бил Гејтс стрепи да га Жељко Митровић не предухитри са вакцином: Власник Пинка преузима и СЗО
Индијски полицајац заразио пендреком 500 људи
Ванземаљци одложили инвазију на Земљу због пандемије короне
Откривен паклени план Рафе и милијардера: Све ово око короне је само да се свргне Новак
МАЈЕ СЕ ОГЛАСИЛЕ: Упс, мала грешка у прорачуну! Није 2012. године, Апокалипса је ове године
Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *