djelic krstic brade

Ђелић пустио браду да би личио на Лазара Крстића

djelic krstic brade

Геније са Јејла је постао Божин идол још као основац

БЕОГРАД – Божидар Ђелић, функционер Демократске странке и некадашњи министар финансија, недавно је почео да пушта браду, а како сазнајемо разлог је тај, јер жели да што више изгледом подсећа на свог идола Лазара Крстића, новог министра финансија.

– Чим је чуо да Лазар Крстић долази у Србију за министра, Божа је заборавио на бријач. Лазар је његов велики узор, и Божа се угледао на његов правац размишљања у економији и финансијама, још док је овај финансијски Тесла био у основној школи и   његове идеје је примењивао док је био министар, па отуд толико сличности у размишљањима њих двојице – објашњава за Нашу Патку близак пријатељ функционера ДС-а.

Он наводи да је Ђелић својевремено био ван себе од среће када је сазнао да је Лазар Крстић међу особама којима ће он лично уручити прве биометријске пасоше.

– Божа никада није могао да прежали што Лазар није примио први пасош, али се неко ту угурао преко реда, па је геније са Јејла као физички слабији добио тек други пасош. Ђелић је очајан од тада и верује да Крстић не може да му опрости што није добио први пасош – казао је извор.

Он додаје да бивши министар финансија ипак не одустаје и да је зато начинио овај потез са пуштањем браде.

– Божа верује у максиму „Слично се сличном радује“ и зато је запустио лице. Осим тога, сви су приметили како њих двојица личе, сличне су висине, имају исти танак, готово пискутав глас, а обојица се баве финансијама. Божа не мисли да је све то случајно већ сматра да има ту нешто. Он је убеђен да ће га српски вундеркинд запазити и позвати за помоћника, шефа кабинета или макар референта, јер Божа жели да се стручно усавршава и да учи од најбољег. Било коју позицију у Министарству, чак и чистача прашине са Крстићевог стола, Божа би доживео као круну своје каријере – истакао је извор.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *