гувернер Динкиченко

Динкић упао у Народну банку Украјине

гувернер Динкиченко

Како јавља Итар-тасс, нови украјински гувернер је извесни Динкиченко

КИЈЕВ – Некадашњи гувернер Народне банке Србије и бивши министар финансија, привреде, економије, приватизације и регионалног развоја Млађан Динкић, умешао се међу демонстранте у Кијеву и потом упао са групом наоружаних људи у Народну банку Украјине, ексклузивно открива Наша Патка. 

Како јавља наш дописник из Кијева, приликом упада демонстраната у централу Народне банке у Кијеву примећен је бивши српски гувернер, који се наводно запутио према кабинету украјинског гувернера.

– Видео сам само кад је улетео тамо са неколико људи наоружаних калашњиковима. Врата канцеларије гувернера су сада закључана и немамо приступ тим просторијама, а не бисмо да упадамо да неко од нас непотребно не буде изрешетан – изјавио је један од демонстраната. 

Недуго потом, руска агенција Итар-тасс известила је да је Украјина добила новог гувернера, извесног Младијана Динкиченка, који је као прву меру већ најавио стабилизацију украјинске гривне. Како јавља агенција, очекује се да информације о промени на челу украјинске централне банке у току дана потврде вође опозиције Јулија Тимошенко и Виталиј Кличко, као и в.д. председника Украјине Олександер Турчинов. 

Било како било вредност украјинске гривне нагло је порасла за више од 50 одсто у односу на руску рубљу, а спустила се за 35 процената у односу на евро, да би се још у току дана спустила за 30 одсто у односу на рубљу, а подигла за 15 одсто у односу на евро. Истовремено, на улицама Кијева појавили су се дилери девиза који у великим количинама откупљују евре и доларе, а продају једино руску рубљу.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *