dinkic madjar

Динкић тражи држављанство Мађарске да би испунио услов да буде странац у Влади

dinkic madjar

Üdvözöljük úr Dinkity – Као Мађар, први човек УРС-а ће се лакше вратити у Владу Србије

БУДИМПЕШТА – Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић поднео је данас у амбасади Мађарске у Београду захтев за добијање држављанства те земље како би поново могао да буде министар у Влади Србије.

Одлазећи министар Динкић се на овај очајнички корак одлучио после најаве потпредседника Владе Србије Александра Вучића да ће после реконструкције у Влади седети и неки страни експерти. Динкић ово види као један од начина да се врати у власт.

– После ванредног састанка Главног одбора УРС-а који је одржан данас у Београду, одлучено је да Динкић као и још неколико експерата УРС-а поднесу захтеве за држављанство страних држава како би наша странка ушла опет у Владу. Динкић у потпуности испуњава услов за добијање држављанства нашег северног суседа, јер по мађарском закону довољно је доказати да вам је неко од директних предака рођен у Мађарској тј. у некадашњој Хабзбуршкој монархији. Динкићева чукунбаба са мајчине стране Секаперса рођена је Бечкереку док је Војводина била у саставу Аустроугарске – кажу у информативној служби УРС-а.

У овој странци тврде да ће, када добије држављанство Мађарске, Динкић испунити оба услова вицепремијера Вучића, а то су да буде и експерт и странац како би могао да уђе реконструисану Владу.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *