dacic dinkic simpo

Динкић најавио да ће мандат министра завршити са нултом толеранцијом према Дачићу

dacic dinkic simpo

Млађа није био упознат са четворогодишњим дугом Симпа док га Ивица није избацио из Владе

БЕОГРАД – Одлазећи министар финансија и привреде Млађан Динкић најавио је да ће свој мандат завршити са нултим степеном толеранције према премијеру Ивици Дачићу, а како је објаснио, све фирме повезане са Социјалистичком партијом Србије мораће да плате порез.

– Од данас нема више зезања. Фармацеутска државна компанија „Галеника“, коју воде кадрови СПС-а, и приватна компанија „Симпо“ из Врања, која је у власништву социјалисте Драгана Томића, блиског Дачићевог пријатеља, од сада ће морати да плаћају порез и то чак ретроактивно. „Галеника“ је пристала и ускоро ће исплатити дуг од 200 и нешто милиона динара, а „Симпо“ је испао некоректан и обмануо је јавност саопштењем да ће велика стена из свемира ових дана пасти на Пореску управу, па да нема потребе за плаћањем – рекао је први човек Уједињених региона Србије.

Динкић је истакао и да није знао за четворогодишњи порески дуг „Симпа“ од 44 милиона евра док га Дачић није избацио из Владе.

– Заиста не знам колико износи пет милијарди динара у еврима, требало би узети дигитрон па израчунати – казао је он и категорички додао:

– Мандат министра ћу завршити са нултом толеранцијом према Дачићу.

А премијер Дачић је тим поводом изјавио да „није фер“ да Динкић тражи плаћање пореза након четири године.

– Динкић је довео „Симпо“ у заблуду да не мора да плати порез, а сада би одједном да им наплати сав заостатак. „Симпо“ је ту преварена страна – нагласио је премијер.

Иначе, на питање новинара упућеног Млађану Динкићу, да ли ће његов одлазак са места министра значити и напуштање позиције портпарола „Фиата“, лидер УРС-а је одговорио одречно.

– Без обзира на све, уживам безрезервну подршку италијанске компаније. Нема бојазни да ће се тако нешто десити, јер у управи „Фиата“ нема Дачића – рекао је Динкић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *