Данска званично признала: Косово је Србија

КОПЕНХАГЕН – Данска је поништила признање Косова децидно признавши да је Косово Србија. То се јасно може закључити на основу мапе коју су Данци објавили у званичном уџбенику.

Пише: Давид Штрбац

Званични Копенхаген је овим поништио признање Косова (фото: pixabay.com)

Наиме, на друштвеним мрежама се појавила мапа Европе из данских уџбеника на којој је Србија представљена као једна неподељена целина, с тим што је на њој уместо “Србија” написано “Косово”.

На ове лепе вести реаговали су спин мајстори у редовима српских аутошовиниста и одмах објавили како је то скандалчина и да је тиме поништена цела Србија и придодата Косову. Но, то је далеко од истине као Јупитер од Доњег Милановца.

Наиме, овом мапом је само потврђен слоган који Србија годинама користи, а који гласи “Косово је Србија”. Да је то тако, показује и друга чињеница, да је на мапи као главни град уписан Београд, а не Приштина. То значи да је Косово враћено Србији, односно, да није тачно да је Србија придодата некаквом Косову. Да је као престоница уписана Приштина, уместо “Косово је Србија” важио би обрнути закључак: “Србија је Косово”.

Такође, приметимо да на мапи не пише ни “тзв. Косово”, нити “Косово*” (Косово са звездицом), у ком случају би могао бити изведен закључак: “Тзв. Косово је Србија” или “Косово* је Србија”, а знамо да парола тако не гласи. То значи да су Данци приликом израде мапе строго водили рачуна о пароли, па су ставили само реч “Косово” и тиме потврдили слоган “Косово је Србија”. А можда су и Данци наши Дарданци…

Из свега можемо извести закључак да је Данска још једна држава која је поништила признање Косова, али због мира у Европској Унији није то могла да учини јавно већ шифровано. Заправо, овај твит се појавио још пре три године, што значи да је Копенхаген први повукао признање од свих земаља, али је тај детаљ прошао готово незапажено. А и тада је схваћен на исти, погрешан начин.

Твитер је ових дана поновио исту информацију, само на другом налогу. Aли уместо Данске стављена је Белгија, што је направило додатну помутњу.

Да ли је то назнака да ће и Брисел повући признање? Или је то већ учињено? У недостатку реакције Брисела, чини се да јесте. Ако и не користи исти уџбеник са спорном мапом, Брисел га бар прећутно признаје. Што уједно значи и паролу “Косово је Србија”.

Уосталом, овај чланак је управо објављен, и ако га Копенхаген и Брисел не демантују, то значи да су признали оно што пише у њему – да су повукли признање Косова и да признају потпуни територијални интегритет Србије.

ШОК! Чанак показао да је српски аутохтониста: Холандија је срце Србије! (ВИДЕО)

Прочитајте обавезно:

Меркел: Немци су највише допринели антифашистичкој борби
Албанци траже проглашење Западне Северне Македоније! Али, чекајте, то није све
Истрани се не сећају како им се Хрватска припојила, повјесничар објашњава: Хрватска је била „лаки лузер“ Другог светског рата
Мило одушевио: Да нијесам атеиста сад бих промијенио вјеру
ПЕНТАГОН ГНЕВАН НА СРБИЈУ: “Након послова продаје оружја ИСИЛ-у, српска наменска нам краде и украјинско тржиште”
Влада Србије мења име покрајине у Косово и Нетохија како би зезала Албанце због амбасадора Коснета

Поделите

4 Коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *