Ivica Dacic dihtunzi

Дачић: Информације о акцијама хапшења дилера цуре јер нисмо променили дихтунге на МУП-у

Ivica Dacic dihtunzi

Због цурења информација код дилера је проналажено између 2 пикограма и 14 милиграма дроге

БЕОГРАД – Информације о томе када ће уследити најновије акције хапшења дилера цуре из полиције зато што на Министарству унутрашњих послова нисмо променили дихтунге, изјавио је премијер и министар полиције Ивица Дачић.

Он је рекао да су дихтунзи на МУП-у прилично дотрајали, али и да им је због неадекватне употребе доста раније истекао рок трајања. 

– Дихтунзи које имамо већ дуго нису смењивани, значи, хоћу рећу мењани, или су се покварили погрешним начином управљања, то јест руковања. Међутим, закон је ту прилично компликован и да бисмо их заменили значи морамо да распишемо конкурс… заправо тендер, тендер за набавку нових – рекао је Дачић. 

Како је рекао, проблематична је и количина постављене кучине, јер се ту умрсило право једно клупко “које неће бити лако размрсити”. 

– Постоје сумње да се и приликом раније јавне набавке дихтунга није водило рачуна о њиховом квалитету, а да је скупо плаћено да буду постављени баш они. И то како на кратким, тако и на дугим цевима. Што се тиче кучине, ње има више него довољно, чак у превеликим количинама, али није правилно намештена – казао је Дачић. 

Председник Србије Томислав Николић први је изнео податак о томе да су због цурења информација из полиције дилери на време обавештени о акцијама хапшења, те се због тога код њих приликом последњих привођења могло пронаћи између 2 пикограма и 14 милиграма дроге. То је потом потврдио и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, а тек сада је министар полиције открио да су за све криви дихтунзи на кратким и дугим цевима у МУП-у.

Како сазнајемо, српски дилери су се већ понудили да сакупе новац за постављање нових дихтунга.

  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *