osvjestanje

Црногорска власт мијења асфалт на платоу у Будви који је освјештан након геј параде

osvjestanje

Огуљени асфалт биће комисијски уништен да не би постао мјесто окупљања вјерника

БУДВА – Црногорска власт одлучила је да уклони асфалт са платоа испред Старог града у Будви који је свјештеник Српске православне цркве освјештао након недавно одржане прве црногорске геј параде.

Гуљење асфалта започело је у раним јутарњим часовима, а грађевинске машине од гњевних вјерника штитили су кордони полиције.

– Одлука о гуљењу асфалта је донијета због жалби великог броја припадника ЛГБТ популације као и вјерника Црногорске православне цркве, али и туриста из Џакарте који нијесу жељели да ходају по асфалту који је освјештао свјештеник СПЦ. Нови неосвјештани асфалт биће постављен до сјутра тако да ће сви грађани и посјетиоци Будве моћи без проблема да шетају Старим градом – саопштавају из Владе Црне Горе.

У јавном предузећу “Путеви” кажу да им је речено да огуљени освјештани асфалт предају Управи полиције како би он комисијски био уништен. Власти Црне Горе страхују да би у случају да асфалт буде рециклиран и негдје утрошен или бачен на неки отпад то могло постати мјесто окупљања противника ЛГБТ популације. 

Парох Будвански Борис Радовић, који је и освјештао плато, озлојеђен оваквим поступком црногорских власти пријети новом акцијом.

– Уколико им толико смета да ходају освјештаним асфалтом, до краја недеље освештаћу ћу цијелу Црну Гору – запријетио је Радовић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *