Вода са цистерне и Чанак

Чанак тражи да се због освештавања водовода у Новом Саду сагради нови

НОВИ САД – И две недеље после освештавања воде на Богојављење у Новосадском водоводу, својства воде са чесме остала су непромењена, те су чланови ЛСВ-а, ЛДП-а, ЛГБТ-а и неких других странака постали свакодневно угрожени.

Вода са цистерне и Чанак

Чланови ЛСВ-а приморани да се снабдевају водом са цистерни (фото: НП)

 

Како су поједини Новосађани имали проблема због умивања и купања светом водом, међу њима и Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине је позвао да се изгради нови водовод у Новом Саду.

– Имамо ситуацију сличну оној коју смо имали у Ужицу. Много грађана Новог Сада, међу којима су углавном наши симпатизари, не могу да се купају и умивају, јер им света вода са чесме ствара алергије, па се стално чешу. Понекад се догађају и опекотине, као што се мени десило, па сам мазао лице соком од боквице. Чак и прање руку може бити опасно. Имамо забрињавајуће податке да неки чланови ЛСВ и поред свега, и поред свих упозорења, настављају да перу руке и умивају се освештаном водом, а онда шта им се деси? Нешто најгоре! После три дана враћају чланске књижице и исписују се из странке – казао је Чанак.

Он је рекао да цистерне са водом нису довољне, и да је потребно трајније решење. 

– Људи су у паници због приче да једном освештана вода на Богојављење траје вечито, па зато морамо изградити нови водовод. У вези са тим, већ сам разговарао са покрајинским премијером Бојаном Пајтићем, који нам је дао пуну подршку јер и он човек има исти проблем са светом водом. Чак је у једном тренутку, само зато што је попио чашу воде са чесме, коју му је неко потурио уместо флаширане, изненада хтео да поднесе оставку, али смо га спречили у томе – казао је Чанак, додавши да се нада да по питању новог водовода неће бити опструкције градске власти и градоначелника Милоша Вучевића.

А функционер ЛСВ-а Бранислав Богарошки, потпредседник покрајинске Владе задужен и за ресор водопривреде, рекао је да је већ постигнута сагласност на Влади Војводине да се водовод гради, “са или без помоћи града Новог Сада”.

– Због хитности пројекта неће бити расписан тендер, већ ће за изградњу бити ангажована фирма брата од тетке са стринине стране Пајтићевог другог секретара, која ће бити у конзорцијуму са фирмом зета моје треће свастике. Покрајинска влада припрема и пропис да се овај нови водовод не сме освештавати нити се његова вода сме мешати са водом првог водовода – нагласио је Богарошки. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *