Robert Matijević razbijen ćirilica

Бранитељи Вуковара поломили Роберта Матијевића јер је гостовао у “Ћирилици”

Robert Matijević razbijen ćirilica

Роберт је у емисији користио изразе на ћирилици – правоснажна уместо правомоћна пресуда итд

ВУКОВАР – Активисти Стожера за обрану Вуковара поломили су јутрос Роберта Матијевића, оца мале Рее Матијевић, јер је синоћ гостовао у емисији “Ћирилица” коју на београдској ТВ Хепи води Миломир Марић.

Роберт се у емисији појавио исте вечери након што је Скупштина Вуковара из Статута града избацила ћирилицу и српски језик. Одмах по повратку из Београда у Хрватску, он се појавио у граду на Вуки у приватној посети пријатељу.

– Матијевић се изравно из србијанске емисије “Ћирилица” обрео у Вуковару, па смо га морали цијелога полупати, а особито његову главу. А то стога што је овај град проглашен мјестом посебнога пијетета, те су из њега избачени ћирилица и српски језик. Дало се замијетити како је и у самој емисији Матијевић користио појмове на ћирилици, попут “правоснажне”, намјесто “правомоћне” пресуде и томе слично – рекао је Томислав Јосић, председник Стожера. 

Он је напоменуо да Роберту јесте опроштено то што је био ожењен Српкињом, будући да ју је тукао, али му се замера то “што жели из Србије довести кћер у Хрватску, унаточ томе што је она очито већ инфицирана ћирилицом”.

Овом приликом полупан је и Робертов лап-топ марке “Тошиба”, јер се сумњало да је имао инсталиране ћириличне фонтове.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *