Боко Харем таоци

“Боко Харам” мења име у “Боко Харем”

Боко Харем таоци

Поднет захтев администрацији у Абуџи за пререгистрацију назива

АБУЏА – Лидер пацифистичког нигеријског покрета “Боко Харам” Абубакар Шекау најавио је промене у организационој шеми, а овај покрет ће добити ново, нешто измењено име, и ускоро ће бити озваничен назив “Боко Харем”.

Шекау је објаснио да је, због великог прилива младих и лепих девојака у кампове организације, неопходно направити одређене измене. 

– По угледу на Исламску државу у Ираку, одлучили смо да направимо калифат са седиштем у прашумама Нигерије, а за тако нешто су нам потребне девојке које би попуниле наше хареме, као и мој главни шатор. Успели смо да обезбедимо велику количину девојака из хришћанских села, чију смо браћу и очеве пострељали. Због свега тога, планирамо да променимо назив организације у “Боко Харем” и већ смо поднели захтев за промену имена администрацији у престоници Нигерије Абуџи – казао је Шекау. 

Он се овом приликом захвалио нигеријској војсци која на време напушта угрожене територије уочи напада његове организације. 

– Хвала, хвала, сто пута хвала војницима који одлазе са територија на којима унапред најавимо напад на села како бисмо побили нејач и мушкарце наоружане мотикама и вилама, а одвели жене, посебно младе девојке. Девојке су биле потпуно залуђене фанатичном културом запада, што се највише огледа у неношењу вела преко лица. А што је најгоре, те девојке иду, замислите, у школе, па им у нашем кампу нудимо спас умереним и мирољубивим животним ставовима и наравно, трудимо се да их одучимо од  читања и писања – нагласио је Шекау.  

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *