bomba zaostala

Богата налазишта бомби шанса за привредни бум Србије

bomba zaostala

Истраживање бомби је безбедно колико и истраживање никла, казао је министар Бачевић

БЕОГРАД – Богата лежишта заосталих бомби, мина, граната и других експлозивних направа, како у урбаним, тако и у руралним срединама, одлична су шанса за развој и привредно-економски просперитет Србијe, изјавио је данас министар природних ресурса, рудних богатстaва и просторног планирања Милан Бачевић.

Он је рекао да је више страних фирми заинтересовано за експлoатацију бомби на више локација у земљи и да је поступак додељивања дозвола у току.

– Србија лежи на богатим резервама бомби које су се дуго таложиле и време је да се то богатство искористи. Налазишта бомби има свугде по Србији, а нарoчито у и око Београда, Алексинца, Ниша, Лесковца, Крагујевца, Крушевца, Грделице итд. Читава брда и планине уз административну линију са Косовом и Метохијом су пребогата налазиштима бомби – објаснио је Бачевић.

Он је потврдио да ће се истраживања овог рудног блага вршити и у самим градовима, па и на територији Београда, али да нема разлога за страх.

– Истраживање бомби је безбедно и безопасно колико и истраживање никла и грађани нема ништа да брину. Копаће се на Врачару, Звездари, Лекином Брду итд. То ће бити експлозија развоја Србије – рекао је Бачевић.

Коментаришући спекулације да поједини западни амбасадори већ лобирају за фирме из својих земаља, Бачевић је рекао да у Србији има бомби за све.

– Највеће интересовање за добијање концесија на наша налазишта бомби је у Великој Британији, Немачкој и САД. Британци су нам најавили да би са истраживањима почели на православни Васкрс, Немци планирају да почну 6. априла, а фирме из САД су нам понудиле да од 24. марта до 10. јуна изврше пробна ископавања више локација у Србији – објаснио је министар.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *