vesa blic

Блиц никако да узме изјаву свом главном уреднику поводом оптужби Информера, јер је стално недоступан

vesa blic

Уредници редовно виђају Весу на колегијумима, али чим га позову телефоном, он се не јавља

БЕОГРАД – Дневном листу Блиц никако не полази за руком да добије изјаву свог главног и одговорног уредника Веселина Симоновића поводом тешких, супертешких, полусредњих и велтер оптужби које против тог листа данима износи Информер, јер се Симоновић не јавља на телефон или је недоступан, пише данашњи Блиц.

„Репортери Блица свакодневно покушавају да дођу до изјаве главног уредника Симоновића на тему: `Од којих је све државних институција дневни лист Блиц добијао новац и за какве противуслуге`, али је Симоновић најчешће недоступан или се не јавља на телефон. Такође, он избегава да одговори и на бројне СМС поруке које му у вези Информерових оптужби шаљу новинари и уредници Блица“, наводи лист.

Блиц истиче да је најчудније у свему томе то што је „Симоновић редован на колегијумима“, и „сваки дан долази на посао“.

„Веома је симптоматично да уредници виђају Симоновића свакодневно на колегијумима, а после им се он не јавља на телефон кад га зову на тему Информерових оптужби. Још чудније је што им се Симоновић уредно јавља уколико га зову неким другим поводом“, напомиње Блиц.

Овај дневни лист додаје и да је пре неколико дана истраживачки тим Блица послао на Симоновићев имејл питања о Информеровим оптужбама, позвавши се на Закон о доступности информација од јавног значаја. Међутим, како истиче, присиљен је да причека да истекне законски рок од 15 дана.

Блиц подсећа да Информер свакодневно понавља оптужбе да је Блиц у протеклих 12 година од државе добио 25 милиона евра и закључује да је у свему спорно и то „што је за толики новац компанија Рингијер, која је власник Блица, могла основати 50 нових дневних новина, а основала је само две“. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *