Београдски таксиста који је “опљачкао” црнкињу тврди да није расиста и да би исто урадио и сваком белцу

БЕОГРАД – Београдски таксиста Швоњо Муљарић који је 20-оструко наплатио вожњу тамнопутој туристкињи која је посетила престоницу Србије, тврди у изјави за НП портал да то није урадио због њене боје коже, већ тврди да би опљачкао и било кога другог. 

Таксиста се не плаши одузимања лиценце јер би у том случају таксисти бликрали град (фото: НП)

Он јој је наплатио око 200 евра за 15 минута вожње, али напомиње да то није пуно и да би обично додао на рачун још једну нулу, али му је било жао што је девојци украден пасош.

– Чак сам узео сам у обзир да је девојка из сиромашне афричке земље, па сам на рачун додао само једну, а не две нуле. Ти туристи ионако долазе у Београд да троше новац, па, ако би га свакако потрошили, што да га не потроше на такси – генијално резонује он и наставља:

– Исто бих урадио сваком странцу, без обзира на боју коже, била она црна, бела, жута, црвена или љубичаста. Ја нисам расиста. За мене овце немају боју, битно је да дају добру вуну, и да их је лако одрати – правда се Швоњо бришући зној са лица пешкиром који држи око врата.

Он истиче да су пред његовим таксиметром сви равноправни, уколико су странци.

–  Немојте ми на основу тога импутирати ксенофобију. Ја не мрзим странце. Али, не могу то да радим домаћим грађанима. Пре свега јер ме лакше могу после наћи. Мада, понекад кад видим да је гост из унутрашњости који не познаје Београд, провозам га около да га упозна. Па га онда тек одвезем на одредиште. Тада наплаћујем сразмерно услузи коју им пружам, чак му не урачунам показивање знаменитости града, већ само вожњу. Не могу да му додам нулу или две на рачун, пошто боље зна цене, али шта ћете. Другим речима, могу да му будем фризер, али не могу баш да му берем кожу на шиљак, ако схватате шта хоћу да кажем – намигује Муљарић.

Упитан да ли се плаши да га неко пријави па да му власти одузму лиценцу, грохотом се насмејао.

– Па кад би тако одузимали лиценце таксистима само зато што покушава да опљ… да заради новац за егзистенцију своје породице, онда бисте имали незадовољство и потпуно блокиран Београд такси возилима… Кад смо већ код тога, журим на протестну блокаду таксиста због оних дивљака што возе преко апликација, и који својим непрофесионалним радом шаљу у свет лошу слику о такси служби у овој земљи – поручио је Швоњо Муљарић.

Аутор: Давид Штрбац

Удружење КарГо доделило награду Ани Брнабић за иновативну рупу у закону

Не пропустите:

Таксиста бесан због радова по граду јер је због њих закаснио на протестну блокаду
Весић пресложио коцке на свом оделу
“Србска част” одузела од Бугарина БМВ од 400 коња јер га је шутнуо у гуму
Палма води најбоље ђаке Јагодине у Београд да виде кинеске полицајце
СПО слави 15 година владавине Београдским сајмом – централна прослава на Сајму књига

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *