bejzbol Nasi Obraz

Бејзбол лига Србије добија два нова клуба: “Наши” и “Образ”

bejzbol Nasi Obraz

Новајлије су већ добри ударачи, бацачи и хватачи, а први меч одиграће се у парку Мањеж

БЕОГРАД – Бејзбол лига Србије ускоро добија два нова клуба, а то су “Наши” и “Образ” саопштено је из Бејзбол савеза Србије (БСС).

Представници ова два тима данас су од БСС преузели палице, кациге и заштитну опрему које је обезбедило Министарство омладине и спорта.

У саопштењу БСС наводе да ће ово бити велики подстрек за српски бејзбол јер садашња лига има само четири тима, а да су “новајлије” најавиле да ће почети са радом већ у суботу 28. септембра када ће у парку “Мањеж” одржати први егзибициони тренинг.

Капитен БК “Образ” Младен Обрадовић открива за “Нашу патку” да је на идеју за оснивање клуба дошао јер му је истоимено удружење забрањено пред Уставним судом.

– Како је било доста спора око тога да ли можемо да се поново региструјемо као удружење грађана одлучили смо да региструјемо спортски клуб, а изабрали смо бејзбол јер смо у досадашњем раду имали доста додира са реквизитима из тог спорта – објаснио је Обрадовић.

Капитен БК “Наши” Иван Ивановић каже да је одлучио да послуша савет полицајаца који су га више пута приводили и да крене да се бави спортом уместо политиком.

– Помислио сам да су можда у праву и да би наши активисти своју енергију требали да усмере у нешто креативно попут ударања бејзбол палицом – рекао је Ивановић за наш портал.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *