karibi saint marteen

Авион усисао бабу с плаже, спасио је чича с кишобраном

karibi saint marteen

Авион је једним крилом закачио трафо станицу и скренуо ка хитној помоћи

САН МАРТИН – Надомак аеродрома „Принцеза Јулијана Интернационал“ на карипском острву Сан Мартин, авион боинг 747 је јутрос рано усисао, а потом испљунуо једну стару бабу.

Ова саобраћајна несрећа догодила се у 5.30 по карипском времену, када је при слетању млазног авиона марке боинг 747 један од млазних мотора челичне птичурине  покупио са песка стару госпођу Ћићариту Хернандез.

Приликом слетања авиона на аеродромску писту, баба Ћићарита је лежала нага на свом вуненом пешкиру на оближњој нудистичкој плажи. У наредном тренутку мотор је стао. Путнике је ухватила паника, али сталожени пилот посаветовао их је да сви пређу на другу страну авиона на којој је мотор био у функцији. После гибања у ваздуху авион је закачио једним крилом трафостаницу чиме је скренуо са путање и упутио се великом брзином ка станици хитне помоћи.

– Одједном се појавила та челична птичурина која је при слетању десним мотором  просто усисала ову несрећницу са све вуненим пешкиром – посведочио је за Асошијетед прес један узбуђени случајни проматрач.

– У једном тренутку се појавио један чича са кишобраном. И гле чуда, то је био Ћићаритин вереник Панчо који је муњевитим покретом старца у деветој деценији извукао своју миљеницу из блокираног мотора. На само десет метара од станице хитне помоћи прорадио је мотор и авион се за тили час опет нашао у ваздуху – рекао је за АП сведок овог несвакидашњег догађаја, док је чекао благајницу Карипске развојне банке да му искешира дневни пазар у његов џак. Док је препричавао ову анегдоту он је машући револвером показао у даљини силуету поменутог авиона.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *