амерички и фудбал

Амерички стручњаци: Ни говора о пеналу, Бразилац срушен у складу са правилима фудбала

амерички и фудбал

Тренери НФЛ лиге једногласни у осуди јапанског судије Јуишија Нишимуре

БАФАЛО – Пенал за Бразил на утакмици против Хрвата разбеснео је “лијепу њихову”. Сви у хрватској момчади сматрају да их је јапански судија оштетио, а са таквим закључком слажу се и тренери у професионалној америчкој фудбалској лиги.

Тренер Бафало Билса Даг Малоун уверен је да није било ни говора о некаквом прекршају у шеснаестаерцу Хрватске на утакмици са Бразилом.

– Играч Хрватске Ловрен зауставио је Фреда рукама, како је то и дозвољено правилима фудбала. Да је то урадио ногама био би прекршај. Не знам тачно колико јарди износи 11 метара, али мислим да је Хрватска оштећена. По мојој оцени, судија је требало да досуди Хрватима 15 јарди, а не Бразилцима – казао је Малоун.

Са њим се слаже и доскора први стручњак Инијанополис Колтса Џим Колдвел, који истиче да су у НФЛ лиги такве судијске грешке немогуће.

– Захват је био по свим правилима и ту нема ништа неуобичајено нити забрањено због чега би судија Нишимура казнио Хрватску. Чак се стиче и утисак да је Ловрен први мах заправо покушао да придржи Фреда да не падне, али овај је био претежак. Можда га је и прејако повукао, па је Бразилац пао на леђа уместо на нос – закључује Колдвел. 

Ловрен Фред

Лепо се види моменат кад је Ловрен покушао да придржи Бразилца да не падне

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *