Smit & Veson

Амерички „Смит & Весон“ понудио да откупи децу из Зајаче са оловом у крви

Smit & Veson

Деца ће након вађења олова бити враћена родитељима, а и олово ће бити враћено Србима

СПРИНГФИЛД/ЗАЈАЧА – Најпознатији амерички произвођач оружја и муниције, компанија Смит и Весон“, понудио је да откупи сву децу из села Зајача надомак Лознице која имају повећан ниво олова у крви.

Смит и Весон“ обећава да ће пошто извуче сву оловом обогаћену крв из деце, она бити бесплатно враћена родитељима.

– Користимо олово у производњи муниције тако да мислимо да би куповина деце из Зајаче била профитабилан посао за нас, а исто тако и за Србију и српску привреду. Понуда је послата и очекујемо да ће Влада Србије ускоро, без тендера, донети одлуку да нам уступи децу из Зајаче – кажу у Смит и Весону“.

У овој компанији кажу да су заинтересовани за куповину свих 160 малишана, али и 16 одраслих особа код којих је утврђен висок ниво олова у крви. 

– Пошто им извадимо крв, без надокнаде ћемо их вратити Србији. Реч је заправо само о једној врсти изнајмљивања, али се то ради на овај начин због повољнијег пореског третмана, у складу са пореским прописима у Америци – објашњавају у Смит и Весону“.
Како су додали, н
ије искључено да ће оловна муниција коју компанија из САД буде произвела од ове деце “поново завршити у Србији и Србима, имајући у виду дугу историју добрих односа две земље“.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *