албански дрон

Албанско ратно ваздухопловство признало губитак последње летелице

албански дрон

Срећом, није било жртава, јер се пилот Олси Рама катапултирао из српске полиције

ТИРАНА – Албанско ратно ваздухопловство признало је да је летелица која је носила заставу Велике Албаније на стадиону ЈНА, по свему судећи заувек изгубљена. 

“Квадкоптер кинеске производње типа Фантом 1.1, понос албанске авијације, изгубљен је за Велику Албанију. Он је оборен током прекида фудбалске утакмице Србија – Албанија, а том приликом је заробљен и претрпео је знатна оштећења”, саопштило је Ратно ваздухопловство Албаније.

Тим поводом, министар одбране Албаније Мими Кодели изјавио је да је пре последње мисије квадкоптера “Фантом” у његов ремонт уложено више од 100 евра.

– Срећом, није било људских жртава, јер се пилот, Олси Рама, који је управљао летелицом на даљински, катапултирао из српске полиције. У томе му је помогао амерички пасош и штрајк адвоката, мад ми то последње није јасно, јер смо Адвоката видели на клупи Србије – рекао је Кодели. 

На оптужбе бившег министра одбране Арбена Имамија да је у самоубилачкој мисији уништена последња албанска војна летелица, вредна најмање 400 евра, Кодели је одговорио да је Министарство и тако планирало набавку нових ваздухоплова.

– Вероватно ћемо од кинеског произвођача наручити још један, најновији модел “Фантома”, који кошта 700 евра. Очекујемо да ћемо за то издвојити средства из буџета до 2017. године, а у међувремену снабдећемо се већом количином папирнатих авиончића који ће, ако не квалитетом, а оно бројношћу заменити изгубљено – поручио је Кодели.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *