mrka vozovi

Ал Каида планира нападе на брзе возове у Европи, Србија безбедна

mrka vozovi

Мркоњић у овим возовима, које нико не жели да нападне, види шансу да остане министар

МИНХЕН-БЕОГРАД-БАР – Екстремистичка мрежа Ал Каида планира нападе на брзе возове у целој Европи осим у Србији, пише немачки дневник Билд, позивајући се на изворе блиске тајним службама.

Према наводима тог листа, команданти Ал Каиде одустали су од напада на Србију због строге контроле карата у српској железници и брзине возова која омогућава машиновођама да током вожње прегледајући пругу лако уоче постављени експлозив.

Ова вест највише је обрадовала одлазећег министра саобраћаја у Влади Србије Милутина Мркоњића који себи приписује заслуге за безбедност српских пруга.

– Иако сте ме ви новинари критиковали да су у мом мандату пруге небезбедне и превише споре, ево потврде из Немачке да су српске пруге најбезбедније у Европи – изјавио је Мркоњић за Новости.

Мркоњић се нада да ће га после ове вести СПС и СНС позвати да повуче оставку коју је претходно поднео.

– Ово је огромна економска шанса за Железнице Србије. Из разлога безбедности сав теретни и путнички саобраћај из окружења ићиће преко Србије, јер боље да стигну на одредиште месец дана касније него да нестигну никад – објаснио је Мркоњић своју визију.

Мркоњић је обећао да ће, ако остане на челу министарства саобраćаја учинити све како не би дошло до набавке нових локомотива, нити реконструкције пруга, не би ли се просечна брзина српских возова још више успорила, и на тај начин путници и роба били безбедни од бомбаша Ал Каиде.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *