Adil i Ana

Aдил претукао Џеjову ћерку јер је Ромкиња

Adil i Ana

Адил био уверен да Ана није Ромкиња јер се њен отац Џеј увек изјашњавао као Циган

БЕОГРАД – Певач Адил Максутовић претукао је своју супругу Ану Рамадановски, ћерку његовог старијег колеге по микрофону Џеја Рамaдановског, када му је признала да је Ромкиња.

Претучена жена испричала је у полицији да је Адил побеснео када му је коначно изнела истину о свом пореклу и да ју је вређао на расној основи док ју је шутирао.

Пријатељи породице Максутовић кажу да је породица вршила притисак на Адила да се не жени са Аном, тврдећи да она има ромске крви, али да је он био уверен да то није истина.

Знате како је у Србији, људи не воле да имају за снају Ромкињу. Међутим, он није веровао да је Ана Ромкиња, будући да се њен отац Џеј увек декларисао као Циган. Сем тога, био је заљубљен до ушију, а и Ана му је тврдила да она и цела њена породица редовно иду у соларијум. Када му је недавно признала да је заиста Ромкиња и да га је све време лагала, он је доживео нервни слом. Јако му је тешко због свега што се десило – каже Адилов близак пријатељ који је хтео да остане анониман.

Фонд за хуманитарно право осудио је овај међунационални расни инцидент и упутио допис страним амбасада за добијање још финансија.

– Јасно је да је ово расно мотивисан напад. Позивамо да нам САД, Велика Британија и друге западне земље уплате још донација како бисмо у Србији водили кампању против расизма – стоји у саопштењу ове организације.

А Удружење Рома “Toчак” затражило је оштру казну за певача Адила.

– На нама Ромима се сви иживљавају, па чак и Цигани. Захтевамо да Адил буде сурово кажњен у складу са законом – рекао је председник удружења Ацко Матић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *