ФК Напредак мења назив у ФК Напредњак

КРУШЕВАЦ – Фудбалски клуб Напредак из Крушевца нову сезону 2019/2020 започеће под нешто измењеним именом, тако што ће иза слова „Д“ у речи „Напредак“ бити убачено слово „Њ“.

Новом имену кумовао је Бата Гаша јер му је тако клекнуло, пардон, кликнуло у глави (Илустрација: НП/Јутјуб скриншот, лого)

Иначе, иницијатива за промену имена потекла је од Братислава Гашића, бившег директора фудбалске школе Напредак, бившег градоначелника Крушевца, бившег сувласника Гранд кафе, бившег министра одбране, а сада директора Безбедносно-информативне агенције, и, што је најважније, потпредседника Српске напредне странке.

– Као некадашњи спортски радник Напретка, размишљао сам шта је то потребно овом клубу да би још више напредовао, да буде још напреднији. И кад сам то помислио, решење се указало само од себе. Само ми је кликнуло у глави. Да не кажем синуло. А не кажем синуло јер нисам чуо “син” него „клик“. Или беше „клек“? Можда ми је и клекнуло у глави? Али било како било, схватио сам да под називом Напредњак клуб има перспективу да буде још бољи и успешнији – објаснио је Бата Гаша.

Он је нагласио да је ово само незнатна промена.

– То је само једно додатно слово, словце. Истина, мало подебље словце ћирилице. Добро, у латиничној варијанти су два слова која чине један знак… не, два знака која чине једно слово… Али, то је мали корак за клуб, а велики корак за крушевачко човечанство – казао је Бата Гашић.

            Ево како је према Толетовој теореми 7=9

Како је најавио, у складу са тим, биће незнатно промењен и грб клуба, који ће поред додатног слова, уместо беле, добити плаву боју, уз већ постојећу црвену. Такође, биће усклађени и дресови клуба који ће имати искошене црвено-плаве пруге.

Кумовање новом називу засигурно ће обезбедити Бата Гаши да постане икона клуба… Мада, његова икона већ стоји на једном другом месту.  Али, није на одмет ни ова.

Аутор: Вук Жабац

Прочитајте још:

Крстајић срећан што је положио за тренера јер сад коначно може да преузме неки клуб

Суарез повампирио Банета Ивановића

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *